Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 24 september 2008

Kamerlid Front National ontkent gaskamers

Patrick Cocriamont, Kamerlid voor het (Belgische) extreemrechtse Front National, ontkent het bestaan van gaskamers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Cocriamont steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij een negationist is.

(foto: Patrick Cocriamont brengt de Hitlergroet in de Anderlechtse gemeenteraad in 1994)


Hij ontkende de gaskamers tijdens een gesprek met een student die een thesis maakte over het Front National. De gesprekken met het partijkader leerden de student naar eigen zeggen ook dat er banden bestaan tussen sommige militanten van het FN en neonazistische organisaties. In totaal sprak hij met 24 partijleden, van de eenvoudige militant tot de voorzitter. Daarbij viel het hem op dat bepaalde militanten in erg dramatische omstandigheden leefden en via extreemrechts een sociaal leven trachten uit te bouwen. Anderen hadden duidelijke ideologische motieven voor hun lidmaatschap.

Begin jaren '80 zat Patrick Cocriamont samen met Patrick Sessler (hier voor het graf van dictator Franco) in de leiding van het Front de la Jeunesse, een neonazistische organisatie waarvan ook het Brusselse Vlaams Belang kopstuk Johan Demol lid was. Front de la Jeunesse liet zich toen vooral opmerken door reeks gewelddadige acties en het ontkennen van de gaskamers. Nadat meerdere leden werden veroordeeld voor hun lidmaatschap van een privé-militie, werd het Front de la Jeunesse buiten de wet gesteld.

Het bestuur van Front National wenste nog niet te reageren op de recente onthullingen.

De voormalige student (Thierry Huart-Eeckhoudt) schreef op basis van zijn thesis het boek 'Un an au Front national' ('Een jaar bij het Front National') en is uitgegeven bij de uitgeverij Luc Pire. Het boek telt 157 pagina’s en kost 18 euro.

- Meeting Front National geannuleerd – FN niet welkom in Molenbeek
- Het VB en FN, politieke erfgenamen van de nazi's
- De pareltjes van het Vlaams Belang : 'Johan Demol' (video)
- Daniel Féret eindelijk begonnen aan zijn werkstraf
- Front National verliest pak centen
- Filip De Man mengt zich in FN-twist
.

(bron: Knack, NB)