Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 11 september 2008

Klacht wegens neonazisme voor Heinz-Christian Strache


De voorzitter van de extreemrechtse Oostenrijkse partij FPÖ, Heinz-Christian Strache (foto), is andermaal in opspraak gekomen vanwege zijn banden met neonazistische organisaties. In 2006 staken geruchten de kop op dat Strache in het verleden had deelgenomen aan paramilitaire oefeningen met mensen die intussen waren veroordeeld voor neonazistische activiteiten. Strache verdedigde zich dat hij enkel "paintball had gespeeld met mensen die toen nog geen strafblad hadden".


Om zijn verhaal te staven had Strache aan de nationale televisiezender ORF enkele foto's gegeven. Achteraf bleek één van die foto's gemanipuleerd, de bewuste foto toont enkel Straches gezicht met op de achtergrond eerder onduidelijke silhouetten. De originele foto die 'News' nu heeft bemachtigd, toont Strache volledig in legeruniform, met op de achtergrond mensen die wapens vasthouden. 'News' diende een klacht in tegen Strache wegens verheerlijking van het nationaal-socialisme.

Heinz-Christian Strache is goed bevriend met Vlaams Belang en is aangesloten bij Filip Dewinters STI (steden tegen islamisering). In januari was hij een van de aanwezigen op Filip Dewinters bustour (Dewinter noemde het een 'safari' ) langsheen de Antwerpse probleemwijken. [foto: januari 2008, Heinz-Christian Strache tussen Filip Dewinter en Anke Van dermeersch op de STI-persconferentie in Antwerpen]

Strache kwam in het verleden al meermaals in opspraak omdat hij zou dwepen met het neonazisme. De FPÖ-leider kwam oa. al eens in aanraking met het gerecht nadat de krant Oesterreich een foto publiceerde waarop Strache een neonazigroete bracht. Op de foto was te zien hoe hij drie vingers omhoog hield (de Kühnengroet), een alternatief voor de Hitlergroet met gestrekte arm. Straches uitleg: "ik bestelde toen net 3 pintjes bier" (Foto: let op hoe de man naast Strache op hetzelfde moment nul pintjes bestelde)

Paintball....?- Video: Gotcha! HC Strache spielt ein bisschen

- neonazisme-symbolen
- "Ze hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien."
- ‘Ich tanze mit Dir in den Himmel hinein‘
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
.