Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 26 september 2008

KVK-trainer: "Zing liedjes van Johnny Turbo!"

Hein Vanhaezebrouck (foto), trainer van voetbalclub KV Kortrijk, doet op de website van KV Kortrijk een oproep naar zijn eigen fans, die zich tegen Bergen niet van hun beste kant lieten zien. Ze zongen toen meermaals: 'Les Wallons, c'est du kaka'. "Die anti-Waalse gezangen zijn alleen maar goed voor herrie en je riskeert boetes", aldus Vanhaezebrouck.
Hij vraagt de KVK-fans nu om meer liedjes te zingen van de Kortrijkse zanger Johnny Turbo

"Ik vond het vorig seizoen prachtig hoe onze fans liedjes van de overleden Kortrijkse zanger Johnny Turbo zongen: 'Vis in de Leie' en 'Slekke'. Het zijn toppers waarmee wij ons in positieve zin kunnen onderscheiden."
Tijdens het seizoen 2007-'08 legde scheidsrechter Claude Bourdouxhe nog de voetbalwedstrijd
RC Genk-Olympic Charleroi stil omdat de Genkse supporters 'Les Wallons, c'est du kaka' riepen. (video).

'Les Wallons, c'est du kaka' (RC Genk - Olympic Charleroi, nov.2007)Scheidsrechter Claude Bourdouxhe: 'Ik heb van veel mensen felicitaties gekregen. Voor mijn werk als vertegenwoordiger kom ik vaak in het Luikse. De mensen daar zeiden me dat meer scheidsrechters zouden moeten optreden tegen die en andere kwetsende spreekkoren. Een man zei me dat hij dat hij zijn zoon van twaalf niet meer wilde meenemen naar Standard omdat daar ook veel te veel gescholden wordt. Zou het geen goed idee zijn om daar iets aan te doen? Zo kunnen we misschien op een dag met de hele familie weer naar het voetbal.'

- Racisme in het voetbal (video)
- Racisme op het voetbalveld
- Harde supporterskern Germinal Beerschot is anti-Joden (video)
.