Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 11 september 2008

Le Pen kondigt afscheid aan


De Franse extreemrechtse politicus Jean-Marie le Pen heeft na 36 jaar van haat en racisme het einde van zijn politieke loopbaan aangekondigd. Le Pen zegt niet meer mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen van 2012, dan zou hij 83 jaar zijn. Hij schuift zijn dochter Marine le Pen naar voren om hem over twee jaar op te volgen als leider van zijn partij Front National.
Onder Le Pen kende Front National grote successen maar de laatste jaren gaat het steil bergaf. Het Front National verkeert in een diepe crisis en zit zwaar in de schulden. Le Pen zag zich genoodzaakt om 25 FN-werknemers te ontslaan, verkocht het FN-hoofdkwartier en zette zijn gepantserde auto op eBay.

Als partijleider werd Le Pen meermalen veroordeeld wegens racistische en antisemitische uitlatingen, net als voor het bagatelliseren van de geschiedenis van het nazisme. In 1991 kreeg hij een boete van 1,2 miljoen frank omdat hij de holocaust een "detail van de geschiedenis" had genoemd. In februari werd hij veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf wegens het noemen van de Duitse bezetting als "niet bijzonder onmenselijk".

- Le Pen veroordeeld
- Jean Marie Le Pen verkoopt hoofdkwartier Front National
- Le Pen in geldnood zet auto op ebay
- Le Pen afgeserveerd
- Le Pen komt naar Gentse univ
.