Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 12 september 2008

Nog meer VB-recuperatie


Vlaams Belang bood zijn diensten aan de vzw Ademloos, een organisatie die een volksraadpleging wil over de fel gecontesteerde Oosterweelverbinding. Voor de volksraadpleging zijn 50.000 handtekeningen nodig, en dat loopt heel wat moeilijker dan gedacht.
Vlaams Belang wil nu hun logistieke steun inzetten en de achterban vragen om de petitie te tekenen. De actievoerders zelf zijn niet honderd procent gelukkig met de steun uit deze hoek.

"Natuurlijk wel met de hulp, we gaan de handtekeningen die ze leveren natuurlijk niet in de vuilbak smijten", reageert Wim Van Hees, voorzitter van Ademloos. "Iedereen die ons wil steunen kan dat doen en onze formulieren downloaden op de website. Maar als mens heb ik toch mijn bedenkingen bij deze actie van dat Vlaams Blok."
Van Hees was in een vorig leven één van de initiatiefnemers van 'Hand in Hand', de campagne die in de jaren negentig een positieve repliek vormde op de onverdraagzaamheid, de verzuring en de opmars van het Vlaams Blok. Dat maakt zijn keuze voor samenwerking met Vlaams Blok/Belang des te onbegrijpelijker. Volgens tegenstanders zou Vlaams Belang deze volksraadpleging willen recupereren met de Vlaamse verkiezingen van volgend jaar in het achterhoofd.

- Vlaams Parlement aanvaardt stemmen Ademloos niet
- Het doel heiligt de middelen niet
- Protestlied tegen Oosterweelverbinding (video)
- Vlaams Belang recupereert WTC-slachtoffers (video)
- Vlaams Belang probeert PVDA-campagne te recupereren
- Niet Daens maar Woeste is voorbeeld van VB
.