Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 20 september 2008

Racistische ant-islamconferentie van start, Vlaams Belang zoals steeds present...Dit weekend wordt in de Duitse stad Keulen een grote tweedaagse anti-islamconferentie gehouden met rechts extremisten uit Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Engeland.
Toch blijft de anti-islamconferentie vooral een onderonsje tussen organisator Pro Köln, Vlaams Belang en de Oostenrijkse FPÖ.


Even was er sprake dat ook het Franse Front National present zou geven, maar dit wordt door voorzitter Jean Marie Le Pen tegengesproken. Volgens Le Pen zijn er geen contacten tussen Pro Köln en Front National en is hij ook nooit van plan geweest om deel te nemen aan de anti-islamconferentie. Het meeste wordt verwacht van Vlaams Belang, dat Pro Köln zou hebben beloofd met 500 man naar Keulen af te zakken. Daarvoor zet het 9 parlementsleden (Dewinter, Claeys, De Lobel, Van Goethem, Sintobin, Penris, Deleu, Marginet en De Man), de volledige technische dienst en de ordedienst van het VB in. Wederom is Vlaams Belang wel erg optimistisch als het denkt zo 500 actievoerders gemobiliseerd te krijgen. Bij eerdere anti-Islambetogingen in Vlaanderen bleef de teller telkens haperen rond de 50 a 60 actievoerders, hoe Vlaams Belang nu aan het tienvoudige denkt te komen blijft een groot vraagteken. In totaal hoopt Pro Köln op 1500 radicale congresgangers, verspreid over drie dagen verwacht de politie tussen de veertig- en zestigduizend tegenbetogers. Een honderdtal actievoerders van Blokbuster zette daarvoor gisteren eveneens koers richting Keulen.

Bij de opening van de anti-islamconferentie waren gisterenavond al enkele kleine opstootjes tussen rechts radicalen en tegenbetogers. Ook de plaatselijke bevolking kant zich sterk tegen het racistisch en extremistisch gebeuren, zo weigerden gisteren de taxibestuurders om de rechts extremistische congresgangers naar het centrum van Keulen te brengen en overal hangen spandoeken en aanplakbiljetten (foto) waarop de plaatselijke bevolking hun misprijzen voor dit racistisch evenement duidelijk maken. In het centrum van Keulen stonden gisterenavond al heel wat bezorgde inwoners en tegenbetogers de congresgangers op te wachten met borden waarop stond "Verbied het nazi-congres - stop Pro Köln" of "Bestrijd de nazi's" en riepen slogans als "Bevrijd ons van de nazi's!".

de eerste beeldenVideo 2: Politie is kat en muisspel met Pro Köln moe, persconferentie valt in het water
Video 3: Anti-islamisierungskongress: Totalblamage der Nazis
Video 4: Verzet tegen Pro Köln
Video 5: protest in Keulen en Leverkusen


Update:

Tegenbetogers hebben alle invalswegen en openbaar vervoer geblokkeerd zodat de grote anti-islambetoging van deze namiddag niet op tijd kan vertrekken. Op het plein waar de start wordt gegeven staan 3000 mensen, waaronder slechts 50 anti-islambetogers. Filip Dewinter en zijn gevolg (foto) zitten vast in de buurt van de luchthaven (video) en geraken niet tot bij de betoging. Hierdoor ziet Dewinter de toespraak die hij bij de start van de betoging zou houden in het water vallen.

- Zonet heeft de politie de anti-islambetoging van Pro Köln verboden nadat de binnenstad van Keulen volledig was geblokkeerd, hierdoor kwam de veiligheid van de Keulenaars in het gedrang.
Er waren ook enkele kleine relletjes tussen rechts radicalen en tegenbetogers.


- Vlaams Belang komt van een kale reis terug (video + foto's)
- Meer over de anitislamconferentie op de site van collega Duckhome
- Le Pen: organisatoren racistisch congres in Keulen zijn leugenaars...
- Internationaal protest tegen racistische anti-Islamconferentie in Keulen
- Extreemrechtse skinheads op anti-Islam betoging (foto)
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
- Klacht wegens neonazisme voor Heinz-Christian Strache (video)
.