Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 15 september 2008

Tessa Op de Beeck moet plaats ruimen voor hardliner

Johan Vanslambrouck wordt gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in zandhoven, hij neemt de plaats in van Tessa Op de Beeck. Die werd verleden week opzijgeschoven wegens 'te ambitieus'.
Vrijdag bood ze in het gemeentehuis haar ontslag aan, zodat het lokaal geschil binnen Vlaams Belang-Zandhoven opgelost lijkt. Op de Beeck blijft wel lid van Vlaams Belang en gaat nu als compensatie meer werk krijgen in de provincieraad.

(Foto: Johan Vanslambrouck - VB-hardliner en bewonderaar van nazi-collaborateurs Cyriel Verschaeve en Staf De Clerq)

Vanslambrouck is
al langer actief binnen Vlaams Belang, maar wordt nu ook mandataris in Zandhoven. Hij is al sinds 1989 voorzitter van het extreem-rechtse Voorpost en is sinds 2003 voorzitter van de vzw IJzerwake, de radicale variant van de IJzerbedevaart. Met Vanslambrouck krijgen de Zandhovense gemeenteraadsleden dus een onvervalste VB-hardliner in hun midden. Cyriel Verschave, de extreem-rechtse nationalistische priester die de kant van de nazi’s koos, heeft aan Vanslambrouck één van zijn grootste bewonderaars. Met Voorpost organiseerde hij in 2004 (Ijzerwake) een herdenking naar aanleiding van de 120ste geboortedag van VNV-leider Staf De Clercq, Vlaams-nationalistisch politicus en bekend collaborateur met de nazi's tijdens WO-2. Bij die viering kregen Vanslambrouck en zijn Ijzerwake zelfs de hulp van enkele Nederlandse neonazi's.
Vanslambrouck's eedaflegging in de Zandhovense gemeenteraad staat gepland voor oktober.


- Vlaams Belang: Karin Milik blijft, Tessa Op De Beeck eruit!
- Cyriel Verschaeve, waterdrager in dienst van het Derde Rijk
- Vlaams Belang: neonazi's onder elkaar (video)
- IJzerwake kreeg hulp van Nederlandse neo-nazi’s
- 1 november: ook VB’ers herdachten hun heiligen ..
- "Wat u moet weten over het Vlaams Belang"
- Nazi-collaborateurs vergaderen op Vlaams Blok secretariaat
.