Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 25 september 2008

Uitbater fitnessclub veroordeeld voor racistisch deurbeleid

De uitbater van fitnesscentrum 'Better bodies' op het Antwerpse Kiel is veroordeeld voor racisme. Allochtone jongeren kregen er te horen dat het fitnesscentrum vol zat, terwijl blanke jongeren zich wel nog konden inschrijven.

(foto: fitnesscentrum
'Better bodies')


De praktijken kwamen aan het licht toen de VRT
in 2005 een reportage met een verborgen camera draaide in het bewuste fitnesscentrum. Daar stelden ze vast dat allochtone jongeren systematisch werden geweigerd. Het Centrum ontving daarnaast een tiental meldingen over allochtone kandidaat-leden die er niet werden toegelaten, toen de uitbater bleef weigeren diende het CGKR klacht in. De uitbater van het centrum is nu veroordeeld en krijgt een dwangsom van 2.500 euro opgelegd voor elke allochtoon die hij nog weigert.


Verborgen camera VRT (2005)- Hotelier veroordeeld na racistische ontslagbrief
- Racisten slaan broodjeszaak letterlijk tot spaanders
- "Ze noemden me Cheeta"
- Feryn discrimineert
- VN-rapport: Vlaanderen discrimineert (video)
- Opnieuw interimkantoor in opspraak wegens discriminatie (video)
.