Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 6 september 2008

Vandaag opnieuw Blood and Honour concert in België ?


Vandaag vindt in België mogelijk een concert plaats van de Duitse afdeling van de neonazistische organisatie Blood and Honour. Volgens het Anti Fascistisch Front (AFF) organiseert de Combat 18-tak van Blood and Honour Duitsland zaterdag een 'Ian Stuart Donaldson Memorial', een eerbetoon aan de in 1993 overleden stichter van de extreemrechtse groepering. In Duitsland wordt het Blood and Honour bijna onmogelijk gemaakt om nog concerten of manifestaties te organiseren zodat de kans vrij groot is dat men afzakt naar België. Op de website van de organisatie van het concert, www.isd28.com, staan een Duits, een Nederlands en een Belgisch gsm-nummer waarnaar concertgangers sinds vrijdagnamiddag kunnen bellen om te vernemen waar het optreden precies zal plaatsvinden. Er wordt dus niet enkel op een Duits, maar ook op een Belgisch en Nederlands publiek gemikt.


De laatste concerten van Blood and Honour op Vlaamse bodem vonden plaats op 19 en 20 april in respectievelijk Overpelt en Bellegem, op 7 juni in Lebbeke en op 19 juni in Rijkevorsel.
Het ministerie van binnenlandse zaken, politie en staatsveiligheid hielden zich telkens afzijdig.
In een eerdere open brief van AFF en op kamervragen (video) van Sofie Staelraeve (Open Vld) en Meyrem Almaci (Groen!) werd Minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael gevraagd waarom de politiediensten lijdzaam blijven toekijken. Patrick Dewael antwoordde toen dat de wetgeving op racisme en negationisme ruimschoots toereikend is om in te grijpen maar dat het ontbrak aan de nodige vaststellingen door de politie. Twee dagen later, tijdens de twee concerten van Blood and Honour in Bellegem en Overpelt, was er in de buurt wel politie maar werden geen vaststellingen verricht. Evenmin gebeurde dat een maand later in Lebbeke en Rijkevorsel.

In de open brief die AFF deze week stuurde naar de ministers van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en Justitie Jo Vandeurzen, vraagt het men om te verhinderen dat het geplande concert kan uitwijken naar ons land. In een reactie van Binnenlandse zaken en politie klinkt het "dat ze dit soort toestanden van dichtbij opvolgen", aldus woordvoerder Paul Van Tigchelt. "Als we de locatie en het tijdstip van die optredens kunnen achterhalen, verwittigen we de lokale burgemeester en politie en kijken we of er opgetreden kan worden."

'Het ontbreekt ons aan de nodige vaststellingen...'


Original Video - More videos at TinyPic


Update:
Volgens AFF verzamelen de Blood and Honour concertgangers zich in Nederland, aan het Shell-tankstation langs de A58/E312 in Hoezaar bij Roosendaal (op 5 km van de grens met België)


- Open brief aan de Ministers Jo Vandeurzen en Patrick Dewael
- AFF antwoordt Minister van Justitie Jo Vandeurzen

- CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties (Video)
- 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's' (reportage uit 2008)
- Undercover bij de neonazi's' (reportage uit 2007)
- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Blood & Honour in Lebbeke (Video)
- Blood & Honour in Schoten (Video)
- Blood Honour in Overpelt en Bellegem
.