Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 9 september 2008

Vanhecke riskeert verlies politieke rechten en mandaat in het Europees Parlement


De commissie Juridische Zaken van het Europese Parlement hield gisteren een hoorzitting over de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Europarlementslid Frank Vanhecke (foto) van het Vlaams Belang. Op verzoek van het parket van Dendermonde vroeg minister van Justitie Jo Vandeurzen dit voorjaar aan het Europese halfrond om de parlementaire onschendbaarheid van Vanhecke op te heffen.

Het parket wil hem vervolgen voor een drie jaar oude publicatie van het Vlaams Belang Sint-Niklaas waarin allochtonen onterecht beschuldigd werden van grafschennis. Vanhecke schreef het artikel niet, maar was verantwoordelijk uitgever. Hij riskeert nu het verlies van zijn politieke rechten en zijn mandaat in het EP, alsook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Europese verkiezingen van juni 2009. Deze voormiddag besliste het partijbestuur van het Vlaams Belang in ieder geval om Frank Vanhecke voor te dragen als lijsttrekker.

- Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op (video)
- Vandeurzen vraagt opheffing onschendbaarheid Frank Vanhecke
- Frank Vanhecke erevoorzitter VB
- Habemus Papam : Bruno I (video)
- Humor: Kammagurka over affaire Morel & Vanhecke (video)
.