Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 8 september 2008

VB-raadslid die politie schoffeert: 'teveel blauw op straat!'

Mark Van de Velde, OCMW-raadslid in Sint-Niklaas voor Vlaams Belang, kreeg het zaterdagavond aan de stok met de plaatselijke politie. Toen de politie van Sint-Niklaas de ongeduldige Van de Velde als voetganger even liet wachten om enkele wagens te laten passeren, uitte die kritiek op het politieoptreden. Het VB-raadslid zou ondermeer gezegd hebben geen respect te hebben voor de politie.

Die maakte melding van het incident waarvan het verslag ook bij burgemeester Freddy Willockx (SP.A) belandde. 'Ik vind het ronduit schandalig dat een OCMW-raadslid zo tegenover de politie staat. Dit is een echte provocatie. De melding is ook overgemaakt aan het OCMW-bestuur', vertelt de burgemeester. Van de Velde ontkent het incident niet. 'Ik heb inderdaad gezegd dat ik geen respect heb voor de politie. Nergens zie je zoveel politie als in dit land. Voor het overige maak ik me niet druk om dit voorval.'
Vreemd, want is Vlaams Belang nu net niet dé partij die meer blauw op straat wil? Mark Van de Velde was ook het raadslid dat enige tijd geleden dreigde op te stappen indien partijgenote Karin Milik niet uit de partij zou worden gezet. Milik had samen met haar man, die bodyguard is van VB-kopman F.Dewinter, de gewezen leider van de racistische KKK-clan te slapen gelegd. Kort daarna trok Van De Velde zijn dreigement om op te stappen terug in.


- Vlaams Belang weigert uitleg te geven over 'incident' met gewezen KKK-leider
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Rob Klop opnieuw even in de belangstelling
- ''Een enkelband meer of minder maakt voor ons geen enkel verschil''
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
.