Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 9 september 2008

Vlaams Belang negeert betogingsverbod en brengt 100.000 pamfletten mee


De Brusselse PS-burgemeester Freddy Thielemans heeft aan Vlaams Belang laten weten dat de aangevraagde manifestatie, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de 9/11-aanslagen en tegen de islamisering van Europa, net zoals vorig jaar verboden wordt. Het Vlaams Belang en STI (Steden tegen Islamisering) leggen zich niet neer bij de 'ondemocratische beslissing' van burgemeester Thielemans en zullen toch hun manifestatie houden. Volgens de Brusselse burgemeester vormt de manifestatie/betoging een gevaar voor de openbare veiligheid. Behalve de politie zal deze keer ook de stedelijke huisvuildienst (foto) de handen vol hebben, Vlaams Belang is immers van zinnens om 100.000 pamfletten uit te delen.

(foto: de Brusselse huisvuildienst is klaar voor de 100.000 VB-pamfletten)

Filip Dewinter zegt ook al uit te kijken om net als vorig jaar zijn verjaardagsfeestje in de cel te houden (FDW is donderdag jarig). Opvallend is dat deze keer nergens gewag wordt gemaakt van het aantal manifestanten dat donderdag in Brussel wordt verwacht. Vlaams Belang dacht verleden jaar met hun SIOE-betoging tussen de twintig- en vijftigduizend betogers naar Brussel te lokken, uiteindelijk daagden er amper tweehonderd op. Daarvan werd zeker de helft door Vlaams belang zelf per bus aangevoerd. Sindsdien flopte de ene anti-Islambetoging na de andere met bezoekersaantallen die schommelen tussen de 40 en 200 deelnemers, ook hier het merendeel zelf per bus aangevoerd. De Europese Anti-Islambetogingen gaat het al niet beter af, op een groots aangekondigde SIOE-betoging in Nederland kwamen 40 demonstranten (en driedubbel zoveel tegendemonstranten). De Nederlandse tak van SIOE ontbond zich kort daarop.

Update 11/9
De actie van Vlaams Belang bracht uiteindelijk slechts een veertigtal manifestanten op de been.
Twee Vlaams Belangleden en één sympathisant werden administratief aangehouden.

- Kledingsuggesties voor de Vlaams Belang-demonstratie van 9/11 in Brussel
- Rechtbanken geven VB ongelijk, betoging blijft verboden
- Thielemans verbiedt 9/11-manifestatie, VB houdt toch actie
- Toen waren ze nog met 40.... (video)
-Extreemrechtse skinheads op anti-Islam betoging foto

.