Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 15 september 2008

Vlaams Belang zakt dieper weg

Bij de jongste peiling gaan Open Vld, sp.a-Vl.Pro er op achteruit: de liberalen van 18,8 naar 17,5 procent en sp.a-Vl.Pro van 16,3 naar 15 procent. Grootste verliezer is Vlaams Belang, van 19 naar slechts 14,9 procent. In 2004 was Vlaams Belang nog goed voor 24.3 procent.
De winst gaat nu bijna integraal naar Lijst Dedecker, dat in de peiling bijna verdubbelt in grootte. De partij van Jean-Marie Dedecker zou van 6,5 procent bij de federale verkiezingen vorig jaar naar 12,5 procent springen en zo meteen in het kielzog van sp.a en Vlaams Belang terechtkomen. Ook Groen! komt een procentje bij en gaat van 6,3 naar 7,3 procent. CD&V/N-VA zakt 0.4% en blijft, ondanks alles, met 29,2 procent de grootste.


- Malaise bij Vlaams Belang
- Overstapppers van VB naar LDD
- Personeelsproblemen bij het VB
.