Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 4 september 2008

Was Cyriel Verschaeve 'een pervert'?


Cyriel Verschaeve (foto) was wellicht een homo. Die publieke outing zou normaal geen stof doen opwaaien. Is immers geen groot deel van de bevolking holebi? Onder priesters kan dat bijgevolg ook wel voorkomen. Alleen ligt het bij Verschaeve wat gevoeliger: hij is immers ook een boegbeeld van extreem-rechts. En in die kringen is homoseksualiteit nog steeds niet aanvaard...

Cyriel Verschaeve was een extreem-rechtse nationalistische priester die de kant van de nazi’s koos en voor zijn collaboratie naar Oostenrijk moest vluchten na de oorlog. Hij overleed daar in 1949.


In 1973 werd zijn lijk er opgegraven door een commando van de VMO (Vlaamse Militanten Orde, een nadien verboden privé-militie), iets wat ze ook deden met de stoffelijke resten van de Nederlandse nazi-collaborateur en leider van de NSB, Anton Mussert (video). Het lijk van Verschaeve werd overgebracht naar Alveringem waar er nog ieder jaar een herdenking is van de voormalige nazi.

De (intussen overleden) zelfverklaarde nazi Bert Eriksson hield in Alveringem wel eens een toespraak om Verschaeve te eren (foto). Toen Eriksson begin jaren 1980 in de gevangenis zat na een veroordeling in het VMO-proces, werd die toespraak overgenomen door Filip Dewinter.

Vandaag doet De Standaard een opmerkelijke openbaring. Naar aanleiding van de sluiting van het Verschaeve-museum bekeek de krant onder meer een kamerscherm met een verzameling van foto’s en afbeeldingen. En wat blijkt nu? Er zitten opvallend veel beelden tussen met een uitgesproken homo-erotisch karakter wat discussie opwekt over een onderdrukte seksualiteit bij dit boegbeeld van extreem-rechts. (foto's: hier & hier)

De moraalridders die zo welig tieren in deze kringen zullen deze nieuwe en laattijdige “outing” van Verschaeve ongetwijfeld zien als een zoveelste kaakslag voor Vlaanderen. (artikel: Internationaal Verzet)

Cyriel Verschaeve-museum:"de homo-erotiek spat eraf'"Meer info over Cyriel Verschaeve vind je op verzet.org

- VMO over Cyriel Verschaeve
- Dewinter hekelt Vlaamse steun aan Eurogames voor holebi's
- Vlaams Belang wil verbod op Fenomenale Feminatheek in Gentse Vooruit
- Blood & Honour roept op tot 'actie tegen homo's'
- Vlaams belang fluit Debie terug (video)
- Filip Dewinter's grootste nachtmerrie (video)

.