Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 1 oktober 2008

Debie gaat Demol achterna... De Brusselse flikken van het VB

Bart Debie verhuist naar Molenbeek waar hij gaat samenwonen met zijn nieuwe vriendin, Brussels parlementslid Valérie Seyns (foto). Het feit dat Debie uit zijn burgerrechten wordt ontzet naar aanleiding van een veroordeling wegens vervalste PV's en machtsmisbruik bij de politie, komt hem op deze manier goed uit. Hij zetelt immers niet langer in de Antwerpse gemeenteraad en kan probleemloos naar Brussel verhuizen.

Andere VB'ers hebben geen gelijkaardige luxe om persoonlijke relaties te officialiseren (althans als we de verhalen van ex-VB'er Verstrepen mogen geloven). Debie trekt naar Brussel en hoopt wellicht om daar op termijn een rol te spelen voor het VB. Dat zou de partij wellicht goed uitkomen aangezien de zoektocht naar een Brussels kopstuk al jarenlang problematisch verloopt.
De komst van Johan Demol zo'n 10 jaar geleden moest het VB "incontournable" maken in de hoofdstad, maar de laatste jaren werd amper nog iets vernomen van Demol. Het VB lijkt hem niet echt meer uit te spelen en had de afgelopen jaren nieuwe rijzende sterren om voor te stellen: Verstrepen, Morel, Coveliers, Debie,... Met Demol en Debie in Brussel beschikt het VB nu over twee dubieuze flikken voor wie de grond onder de politievoeten te warm werd. Zal Debie hetzelfde lot als Demol ondergaan en al snel naar de achtergrond verdwijnen? (artikel overgenomen van Internationaal Verzet)

- Debie had gelijk, strafuitvoering in België is ondermaats
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
- Opinie – Bart Debie heeft nieuw lief.
- “In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de copy…
.