Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 4 oktober 2008

Financiële kater dreigt voor Vlaams Belang


Jurgen Verstrepen zit in een juridische strijd verwikkeld met zijn vroegere werkgever Vlaams Belang. Alles draait om het gebruik van de domeinnaam flanders-nation.org (foto), die de jongste VB-campagne 'nieuw en blits' moest ondersteunen.

Verstrepen, die als Vlaams Belanger indertijd de domeinnamen flandersnation.be en flandersnation.eu liet registreren, beschuldigt zijn vroegere partij nu van plagiaat. De zaak werd donderdag bepleit voor de arbeidsrechter. In een tussenvonnis oordeelde die, in afwachting van een uitspraak ten gronde, dat de merknamen en goederen waarover betwisting heerst niet kunnen worden gebruikt. En dat is zeer vervelend voor het Vlaams Belang, die nu zit opgescheept met heel wat promotieartikelen zoals stressballen(!), kauwgom en parfum. Nog pijnlijker is de vloot MiniCoopers die de partij leasde en waarop het geel-zwarte logo werd geschilderd. Ook die moeten (voorlopig?) aan de kant blijven staan. Het onbruikbare promotiemateriaal, dat tienduizenden euro's kostte, zorgt binnen de fel geplaagde partij voor heel wat wrevel. Vooral Filip Dewinter, die op het partijbestuur de steun aan Flanders Nation doordrukte, krijgt nu de zwarte piet toegeschoven. (Oorlog om promocampagne VB)


- Bestel de gratis leeuwenvlaggen, VL-balpennen, -sleutelhangers, -zelfklevers en -ritssluitingen
- Verstrepen schrijft een boek. Aankondiging biedt meer spektakel dan inhoud
- 'Tortelduifjes' leggen klacht neer tegen Jurgen Verstrepen
- Jurgen Verstrepen (LDD) schrijft 'Zwart op wit' (video)
- Vlaams Belang cantussen met nazi-liederen
- Verstrepen moet boete dan toch betalen (video)
.