Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 22 oktober 2008

Gerecht geeft namen vrij van opgepakte B&H-kopstukken

Het gerecht gaf zonet meer duidelijkheid over de drie kopstukken van de neonazi-organisatie Blood and Honour Vlaanderen die gisteren werden opgepakt. De drie zijn goede bekenden in het extreemrechtse milieu: Kristof Van Holen (26) uit Bree, Chris Moorkens (26) uit Merksem en ene Robert Q. uit Gullegem.

(foto: Kristof Vanholen, stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 op de lijst van Vlaams Belang in Bree)


Kristof Vanholen uit Bocholt (in neonazikiringen beter gekend als 'Valhalla') is een fanatieke VB'er die in 2006 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bree op een VB-lijst stond. Hij raakte niet verkozen maar haalde toch meer dan 300 stemmen. Volgens de ouders van de opgepakte VB'er hangt zijn keuken vol met VB-vlaggen en gaat het met hun zoon helemaal de foute kant op, moeder Vanholen: "De schooldirecteur zei het ons vroeger al: Kristof heeft een goed hart, maar hij laat zich meeslepen door vrienden. Op een dag kwam hij thuis met een tatoeage op zijn arm. We hebben hem gevraagd wat dat betekende. Hij zei: 'Iets Keltisch'." Ook zijn lidmaatschap en politieke ambities bij Vlaams Belang begrepen ze niet: 'We zijn daar ziek van geweest. Plots sprak hij over vreemdelingen die ons werk afpakken". Van Holen huurde de tent in Diksmuide waar zaterdag een concert van Blood and Honour plaatsvond.

De tweede opgepakte neonazi is Chris Moorkens (26) uit Merksem, hij is al jaren gekend in extreemrechtse milieus en werd in het verleden al twee keer veroordeeld voor racistisch geweld. Moorkens was ook jarenlang goede vriend van Jürgen Goris, de neonazi die in 2002 op een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver twee tieners doodschoot. De dodelijke shoten vielen na onenigheid over een omver gestoten bierglas. Op het assisenproces getuigde Moorkens over hoe hij en Goris in het neonazimilieu verzeilden, Moorkens zei toen dat Goris 'minder racistisch was dan de rest'. Het Antwerpse hof van Assisen veroordeelde Goris tot 30 jaar cel.
Chris Moorkens ligt ook niet goed bij de buurtbewoners, volgens hen zouden zijn vechthonden de buurt regelmatig bijeen blaffen en is het een komen en gaan van getatoeëerde kaalkoppen. Ook over de te luide 'muziek' zijn klachten. Voordat Moorkens opnieuw werd vrijgelaten kreeg hij gisteren nog een elektronische enkelband. Die had hij al een tijdje moeten dragen maar kwam daarvoor nooit opdagen. Volgens de politie is Chris Moorkens hét kopstuk van Blood and Honour Vlaanderen.

De derde neonazi die gisteren werd opgepakt is Robert 'Robby' Quidousse (28) uit Gullegem.
Hij organiseerde het concert in Bellegem. Volgens de twee Netlog-accounts van Quidousse ziet hij in Blood & Honour en hooliganisme enkele leuke hobby's. 'Robby' Quidousse schrijft ook dat "hij is wie hij is en dat niemand hem kan en zal veranderen". Een doordouwer dus. (de Netlog-account's werden reeds verwijderd, maar we hebben screenshots hier & hier)
Zowel Quidousse als Moorkens zijn vaste klanten in het Brugse café De Kastelein, het stamcafé van heel wat Blood and Honour-skinheads. In mei 2006 sloegen skinheads vlak voor dat café een kleurling in elkaar die later overleed.

Gisterenavond werden de drie opnieuw vrijgelaten, ze zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Het parket wilde verder geen commentaar kwijt.
Minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) kondigde aan dat hij neonaziconcerten zal verbieden.


- Neonazi heeft op Facebook heel wat VB'ers als vriend
- Grootoom Bocholtse neonazi kwam om in concentratiekamp
- Organisatoren neonaziconcerten opgepakt
- Blood and Honour (AFF)
- Burgemeester Brugge sluit tijdelijk skinhead-café
- CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties (video)
- Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overleden (video)
- Blood & Honour in Diksmuide (video)

.
(bron: nieuwsblad/Standaard en AFF)