Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 16 oktober 2008

'Hitler van Kerkrade' voor de rechter

Stefan Wijkamp, de Hitler look-a-like uit het Nederlandse Kerkrade die vorig jaar tijdens een neonaziherdenking op een Duits soldatenkerkhof in Lommel de Hitlergroet uitbracht, moest daarvoor gisteren voor de correctionele rechter van Hasselt verschijnen. Naast Wijkamp stond ook Joop Glimmerveen, ex-voorzitter van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) en eveneens in Lommel aanwezig, voor de rechter.
(foto: 'Hitler look-a-like Stefan Wijkamp tijdens een neonazistische herdenking in Lommel)


Tijdens de zitting bekende Wijkamp dat hij bij een herdenking met driehonderd neonazi's op het Duitse militair kerkhof in Lommel, in maart 2007, de Hitlergroet uitbracht. Daarbij zou hij ook asielzoekers, vreemdelingen en homo's geviseerd hebben (zie video).
Wijkamp ontkende wel 'Heil Hitler' te hebben geroepen en zei ook dat hij nooit de bedoeling had om te discrimineren, maar voegde er zonder krimp aan toe: "Als wij de oorlog gewonnen zouden hebben, dan zou ons een hoop ellende gespaard zijn gebleven met verschijnselen zoals asielzoekers en homohuwelijken". Het openbaar ministerie vindt dat er wel sprake is van discriminatie en vroeg de rechter om de strafwet toe te passen. Wijkamp riskeert een maand tot een jaar gevangenisstraf, een geldboete tot 5.500 euro en een jarenlange ontzetting uit zijn burgerrechten. Uitspraak op 19 november.

Neonazi's Wijkamp & Glimmerveen In Lommel


Original Video - More videos at TinyPic

- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- TV-Limburg over Wijkamp (video)
- Stefan Wijkamp (Kafka)
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (video)
- De Hitler van Oosterbeek
- Sprekers SS heldenhuldiging 2007 van Blood & Honour Vlaanderen voor de rechter
.-