Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 1 oktober 2008

Morel eist plaats op Europese verkiezingslijst

Marie-Rose Morel eist de tweede plaats op de Europese verkiezingslijst, na lijsttrekker Frank Vanhecke. Morel zegt dat ze daar recht op heeft en neemt met minder geen genoegen. Binnen de Vlaams Belang top weet men echter niet goed wat met Morel aan te vangen, sinds ze in een interview Filip Dewinter openlijk in vraag stelde ('er zit sleet op de formule van Dewinter') willen ze Morel zo vlug mogelijk weg van de nationale politiek. Met de anti-vakbondscampagne die ze overal te lande gaat promoten valt electoraal weinig te scoren en de partij lijkt ook geen greep meer te hebben op de blonde Schotense. Laatste druppel was de commotie rond het boek van ex-partijgenoot Jurgen Verstrepen. De partijraad had afgesproken om het boek dood te zwijgen en de storm te laten koelen zonder blazen, afspraken die Morel de volgende dag aan haar laars lapte door klacht neer te leggen en naar de pers te stappen. Met de gekende gevolgen, Verstrepens boek met de 'onthullingen' over Vlaams Belang was niet uit de media weg te slaan.

D
e tweede plaats op de Europese verkiezingslijst zou dus een uitweg kunnen bieden, ware het niet dat een Europees zitje met +10.000 euro/maand de jackpot is onder de mandaten. En dat steekt, in tijden waarin de gouden Fortis-handdrukken hevig ter discussie staan en de zitjes schaars worden roept het wegpromoveren van een dissidente Morel naar het Europees Parlement heel wat weerstand op. Verschillende leden uit de partijraad stellen zich de vraag waarom een intrigante die de partij intern verdeelde, men noemt ze niet voor niets de Yoko Ono van het Vlaams Belang, zou moeten beloond worden met een vrij lucratief zitje in het EP? Voor die leden van de partijraad moet een plaats op de Europese lijst voorbehouden blijven aan mensen die de partij loyaal zijn. Andere partijleden zijn vooral beducht voor de roddels en zien het niet zitten om de twee tortelduifjes samen naar het Europees parlement te sturen.

Wordt vervolgd...


- Verstrepen schrijft een boek. Aankondiging biedt meer spektakel dan inhoud
- 'Tortelduifjes' leggen klacht neer tegen Jurgen Verstrepen
- Jurgen Verstrepen (LDD) schrijft 'Zwart op wit' (video)
- Morel , Forza Flandria en Lijst Dedecker (video)
- Vlaams Belang cantussen met nazi-liederen
- Sociale bescherming of een koffiekoek ?
- humor: 'Kammagurka over affaire Morel & Vanhecke' (video)
- Broer VB-voorzitter is obsessionele geldingsdrang van Morel grondig beu
.