Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 23 oktober 2008

Neonazi heeft op Facebook heel wat VB'ers als vriend

Bart Debie (Vlaams Belang) doet op zijn website een oproep aan het partijbestuur om partijleden met banden in het neonazi-milieu uit de partij te zetten. Hij doet dat naar aanleiding van een artikel (pdf) in De Morgen waarin journalist Tom Cochez ontdekte dat een aantal mandatarissen op Facebook bevriend zijn geraakt met een notoir neonazi, Wim Biront. (foto)

Als stamgast van het extreem-rechtse café 'Leeuw van Vlaanderen' is Wim Biront een bekende figuur in Antwerpse VB-kringen. Op zijn Facebook-profiel staat hij te pronken in een t-shirt van Blood and Honour. Debie noemt op zijn website verder geen namen, dus gingen we zelf op onderzoek. En wat we vonden is op zijn zachtst gezegd...indrukwekkend. We geven u enkele namen van Vlaams Belang politici en leden van de studentenvereniging NSV (sterk gelieerd aan Vlaams Belang en kweekvijver voor toekomstig politiek talent) die zich vriend noemen van Biront. Daaronder geven we ook enkele 'profieltjes' van neonazi-vrienden, al dan niet lid van Blood and Honour.

Vrienden van neonazi Wim Biront

-Angie Bosmans - districtsraadslid voor Vlaams Belang/Vlott in Antwerpen
-Yannick Derboven - Vlaams Belang afdeling Deurne, verantwoordelijke VJB
-Jeroen Serpieters - Praeses NSV Antwerpen
-Marc De Meyer - Vlaams Belang kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006

-Pieter Huybrechts - Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang (mirror)
Huybrechts was vroeger lid van NSV en van de verboden militie VMO en is tevens auteur van het racistische NSV-lied: "Ne amadees, ne Marokkaan; ne raller en ne nikkeriaan; ne communist, ne vreemde tist; die zwieren we allemaal in hun kist; ne rode hond met ne grote mond; die boren we in de grond!"
-Maarten Huybrechts - Vlaams Belang kandidaat in 2006 voor de Gemeente- en provincieraadsverkiezingen in Zoersel, NSV'er

-Nancy Verrijke - zit in de Antwerpse districtsraad voor Vlaams Belang/VLOTT
-Alan Spaenjaers - Senior Seniorum NJSV (jongerenafdeling NSV)
-Annicq de Neve - Vlaams Belang kandidaat gemeenteraadsverkiezingen in Grobbendonk
-Jarno Roppe - Praetor NSV! Hasselt

-Sandy Neel - fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in Lille en gekend van haar nazi-bedevaart met Voorpost. Op die andere populaire netwerksite, Netlog, heeft Neel ook een account. Daar noem ze zich 'Tante_eva_33' en is neonazi Wim Briont (eveneens actief op Netlog) één van de 4 vrienden die op haar profiel staan (mirror).


Volgens De Morgen behoorden ook Marie-Rose Morel, Wim Wienen , Tanguy Veys en NSV’er Yves Pernet tot de Facebook-vrienden van Biront. Zij hebben hun sporen reeds gewist.

Nog meer vrienden van Wim Biront


- Een neonazi gebruikt Max Merten als schuilnaam. Merten was een SS-commandant die actief meewerkte aan de holocaust

De complete vriendenlijst van Wim Biront:
Omdat de vriendenlijst enkel door Facebook-leden is te bezichtigen en VB'ers in opspraak nogal vlug hun profiel wissen, hebben we de hele vriendenlijst in screenshots:

mirror 1 , mirror2 , mirror3 , mirror4 , mirror5 , mirror6 , mirror7 , mirror8 , mirror9 , mirror10


- VB'ers niet langer vriend van Blood & Honou'er, sommigen nog wel
- Blood and Honour en VB: vrienden op Facebook
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- Organisatoren neonaziconcerten opgepakt
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Café 'Leeuw van Vlaanderen' pakt uit met SS-opschrift
- Vlaams Belanger schrijft Hitler-boek
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
.