Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 21 oktober 2008

Organisatoren neonaziconcerten opgepakt


Het federaal parket en het gerecht in Veurne zijn een onderzoek gestart tegen de organisatoren van een reeks neonaziconcerten. Deze morgen werden drie verdachten opgepakt en verrichtte de politie enkele huiszoekingen.



De drie opgepakte verdachten komen uit West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. De verdachte uit Limburg was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor Vlaams Belang. volgens gerechtelijke bronnen een zekere Kristof Van Holen (28), alias 'Valhalla'.
Van Holen stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in het Limburgse Bree op de achtste plaats op de lijst van Vlaams Belang. Hij kreeg meer dan 300 stemmen maar werd uiteindelijk niet verkozen.
De drie worden ervan verdacht de concerten in Diksmuide en Bellegem te hebben georganiseerd. De arrestaties kwamen er na een langdurig politieonderzoek, zaterdag nog deden enkele undercoveragenten de nodige vaststellingen die het onderzoek in een stroomversnelling brachten. Vanmorgen werd bij de huiszoekingen heel wat bezwarend materiaal in beslag genomen, de politie nam ook enkele computers mee voor verder onderzoek.



Vlaams Belang reageert

Kort na de middag kwam Vlaams Belang met een persmededeling waarin voorzitter Bruno Valkeniers aankondigde het partijlid met onmiddellijke ingang uit de partij te zetten. Een procedure die stilaan standaard is voor kleinere garnalen die de partij in een slecht daglicht plaatsen. Toch blijft de partijtop halsstarrig weigeren om dergelijke figuren preventief uit de partij te knikkeren. Voor de zij die wat hoger op de partijladder staan, zoals het VB-gemeenteraadslid Karin Milik die David Duke (gewezen Ku Klux Klan leider en oprichter van het neonazistische Stormfront) te slapen legde, gelden echter totaal andere regels. KKK-leider Duke was deze zomer als gastspreker uitgenodigd op een congres van de neonazi's van Euro-rus en overnachtte liever bij gelijkgezinden dan in een hotel. Gemeenteraadslid Milik, wiens man bodyguard is van Filip Dewinter, kwam er toen vanaf met een 'interne blaam' en mocht haar partijkaart behouden. Karin Milik zit vandaag nog steeds in de gemeenteraad van Sint-Niklaas, tot ontzetting van de overige raadsleden.

één van de drie opgepakte organisatoren stond op VB-kieslijst




- Gerecht geeft namen vrij van opgepakte B&H-kopstukken
- Blood & Honour in Diksmuide (video)
- Blood and Honour concert in Diksmuide
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Filip Dewinter 'walgt' van het Nationaal socialisme (video)
- Vlaams Belang weigert uitleg te geven over 'incident' met gewezen KKK-leider
- Vlaams Belang: Karin Milik blijft, Tessa Op De Beeck eruit!
Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's' (2008)
.