Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 31 oktober 2008

TV-kok biedt excuses aan voor 'Hitler-gerecht'

Jeroen Meus biedt zijn excuses aan na het Hitler-incident in 'Plat Préféré'. De televisiekok had het 'lievelingsgerecht' klaargemaakt van Hitler, maar dat werd na een storm van protest niet uitgezonden.

(foto:
televisiekok Jeroen Meus tijdens de aflevering over 'Hitlers' Forel in botersaus, met op de achtergrond het adelaarsnest)

Naderhand bleek ook dat Hitler als vegetariër geen forel in botersaus lustte. De VRT, tegenwoordig
nog van weinig vies als het om de kijkcijfers gaat, wou Hitler er absoluut bij en bombardeerde dan maar een streekgerecht tot de favoriete schotel van Hitler. Aanvankelijk was het ook de bedoeling dat de opnames zouden doorgaan in het adelaarsnest, maar dat zagen de Duitsers niet zitten. Door de programmamakers werd dan maar besloten om in de buurt te filmen, met het adelaarsnest op de achtergrond. Jeroen Meus laat nog weten dat het jonge team programmamakers nooit ten volle heeft beseft dat de aflevering zulke hevige reacties zou teweegbrengen.

Enkele reacties op de 'Plat Préféré' van Hitler
(met dank aan Verzet.org)

Marc Reynebeau (De Standaard): Dat Meus Hitlers forel zal bakken, is een wat onthutsende gedachte. Want iemands lievelingsgerecht bereiden is tenslotte in veel gevallen ook een vorm van eerbetoon, al zou dat in dit geval postuum gebeuren. Niettemin is Plat préféré niet meer dan een eenvoudig en rustig culinair programma. Het is dus maar de vraag of het wel een geschikte vehikel kan zijn om dergelijke ethisch-historische bespiegelingen te maken.

Marcel van Nieuwenborgh (De Standaard): De hypocrisie druipt eraf, lezer. De VRT verontschuldigt zich bij voorbaat, mocht iemand door de uitzending worden gekwetst. Met andere woorden: als je grootmoeder, je grootvader, je hele familie is vergast op bevel van de heer Hitler, dan moeten jullie maar even de andere kant opkijken terwijl wij onze onbevooroordeelde kijkers vergasten op forel in botersaus à la manière du Führer.

Luc Van der Kelen (HLN): De Joodse gemeenschap staat terecht op zijn achterste poten. ... Het is zonder meer onaanvaardbaar om de sinistere figuur Hitler te banaliseren in een amusementsformule om de kijkers aangenaam bezig te houden. ... Als men bij de VRT niet meer aanvoelt dat dit er zeer ver over is, dringt zich voor de top van de omroep een cursus 'historische bewustwording' op, te geven door de laatste nog levende slachtoffers. Ter vergelijking: zou de heer Stevens Marc Dutroux ook een 'controversieel man' noemen en een kookshow programmeren met diens lievelingskostje, met zicht op het gruwelhuis waar de ontvoerde meisjes stierven?


- "Link tussen Hitler en forel verzonnen"
- Over Hitler, Yves Desmet en forel in botersaus
- Domkoppen van de VRT schrappen dan toch Hitlers forel met botersaus vanop de Obersalzberg
.