Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 9 oktober 2008

VB-raadslid voor rechter

Voor de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt werd gisteren de zaak gepleit van het Beringse VB-gemeenteraadslid Lowie Tielens (foto). Die had in de gemeenteraad van februari 2007 het optreden van de lokale politie tijdens de rellen tussen Turkse en Joodse jongeren in november 2006 vergeleken met dat van de nazi's. Turkse jongeren gooiden toen met stenen naar jeugdcentrum De Kompel, waar Joodse jongeren logeerden.

Een agent die op de gemeenteraad aanwezig was rapporteerde de uitlatingen van Tielens aan zijn chefs en de lokale politie diende daarop klacht in. Fractiegenoot Bert Schoofs (VB) ontkende daarop meteen dat Tielens zoiets zou gezegd hebben. Gisteren betwistte de advocaat van Tielens de uitspraken niet, maar voegde eraan toe dat het zeker niet de bedoeling was om de politie te beledigen. De burgerlijke partij eiste gisteren één euro symbolische schadevergoeding en ook het parket vorderde slechts opschorting van straf of straf met uitstel. De uitspraak volgt in november.

- VB-Gemeenterraadslid voor rechter na beledigen politie (video)
- Politie Beringen waakte over joodse jongeren
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
.
(bron: nieuwsblad)