Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 31 oktober 2008

"Vorst is een hel"

Bart Debie, de Antwerpse ex-commissaris en veiligheidsadviseur van Vlaams Belang, zat afgelopen woensdag een halve dag in de gevangenis van Vorst en wacht nu op een elektronische enkelband. In een niet zover verleden vergeleek hij onze gevangenissen nog met luxehotels maar laat nu op zijn weblog een heel ander geluid horen. Debie klaagt er onder meer over dat nauwelijks iemand van het gevangenispersoneel Nederlands spreekt en dat de gevangenen er in vaak mensonwaardige omstandigheden opgesloten zijn:

"Die wachtcel was ongeveer twee op drie meter groot. Er was geen raam en er stond welgeteld één houten zitbank. In de hoek van de cel was een soort open urinoir. De stank die eruit kwam, valt nauwelijks te beschrijven. (...) Het was verschrikkelijk heet in dat 'kot'."
Op het einde van de dag mocht Debie de gevangenis verlaten en is nu 'in onderbreking van strafuitvoering'. "Ik ben vooral opgelucht dat ik daar niet de nacht moest doorbrengen. Door het plaatsgebrek slapen veel gedetineerden op matrassen op de grond tussen de bedden van de anderen in. De hygiëne is er ver te zoeken en er heerste recentelijk een tbc-plaag", aldus de veroordeelde Vlaams Belanger met een ervaring rijker en een illusie armer. Bart Debie werd in januari 2008 door het hof van beroep veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar effectief, wegens racisme, het vervalsen van pv's en het mishandelen van arrestanten. Bij de veroordeling verloor hij ook zijn burgerrechten voor een periode van vijf jaar, zolang mag Debie geen enkel politiek mandaat uitoefenen.

- Debie's relaas van één dagje cel (pdf)
- Advocaat slachtoffers Kris Luyckx over proces Debie (Phara) Video
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- Strafdossier Debie online
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
.