Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 19 november 2008

1.100 euro boete voor Hitlergroet

Stefan Wijkamp (de 'Hitler van Kerkrade') en Joop Glimmerveen (de voormalige voorzitter van de Nederlandse NVU) zijn beiden door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van 1.100 euro.

(foto: Stefan Wijkamp voor het gerechtsgebouw van Hasselt)


Wijkamp en Glimmerveen werden door het parket van Hasselt vervolgd voor het brengen van een Hitlergroet tijdens een Hitler-herdenking op het Duits militair kerkhof in Lommel.
Op die herdenking kwamen 300 neonazi's van Blood and Honour, er werden ook toespraken gehouden tegen asielzoekers, vreemdelingen en homo's. Voor de 79-jarige Glimmerveen was het niet de eerste keer dat hij voor de rechter stond, in 2003 werd hij al eens veroordeeld tot vier maanden cel voor het aanzetten tot haat jegens buitenlanders.

De Hitler-herdenking van Wijkamp en Glimmerveen zorgde ervoor dat de gemeenteraad een politieverordening goedkeurde die bijeenkomsten van extremistische groeperingen op het grondgebied van Lommel verbiedt.


- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- 'Hitler van Kerkrade' voor de rechter (video)
- De Hitler van Oosterbeek
- Oud-strijdmakker van Roeland Raes (VB) veroordeeld
- Sprekers SS heldenhuldiging 2007 van Blood & Honour Vlaanderen voor de rechter
.