Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 25 november 2008

Anneke Vermeiren verlaat Vlott voor Vld

Het Antwerps provincieraadslid Anneke Vermeiren (foto) heeft haar ontslag ingediend bij VLOTT en keert terug naar Open Vld. De politica voelde zich niet gewaardeerd binnen de extreemrechtse partij en vindt dat ze is gebruikt om destijds haar stemmen weg te snoepen bij de VLD. "Het uiten van je eigen mening wordt er niet geapprecieerd en ik ontving zelfs geen uitnodiging voor het laatste partijcongres", zegt Vermeiren. "Dan hou ik de eer liever aan mezelf."

Anneke Vermeiren maakte in 2006 een eerste overstap van Vld naar Vlaams Belang/Vlott en zetelde de afgelopen 2 jaar in de Provincieraad. Bij Vlaams Belang/Vlott hoopte ze betere oplossingen te vinden tegen de criminaliteit, illegalen en zwerfvuil. Twee jaar en enkele desastreuze opiniepeilingen verder kwam Vermeiren erachter dat ze beter nooit naar Vlaams Belang/Vlott was overgestapt. Ze noemt het de grootste vergissing uit haar politieke carrière.

Net als bij eerdere overlopers die VB/Vlott de rug toekeerden wordt nu ook Anneke Vermeiren publiekelijk onderuitgehaald. 'Natrapper-van-dienst' is deze keer Bartje 'Penalty' Debie, die op zijn blog schrijft dat Vermeiren zich in de Provincieraad weinig of nooit liet horen en teveel zou drinken: "Verder hebben we van Vermeiren niet veel gehoord. Haar talrijke tussenkomsten in de provincieraad worden waarschijnlijk doodgezwegen door de pers. Die tussenkomsten over mout, hop, water en gist, allemaal verpakt in meerdere glazen, beheerst Anneke dan ook als geen ander. Een waardevol raadslid keert terug naar de liberale stal." , klinkt het cynisch.(mirror).

Anneke Vermeiren blijft als 'onafhankelijke' in de Provincieraad zetelen.

- Leegloop bij Vlaams Belang
- Anneke Vermeiren (ex-VLOTT) nog niet helemaal thuis
- Coveliers wil kiesrecht veroordeelde criminelen beschermen
- VLOTT-leden stappen over naar Lijst Dedecker