Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 25 november 2008

Dotatie Front National 4 maanden opgeschort

De Controlecommissie op de verkiezingsuitgaven en de boekhouding van de politieke partijen heeft beslist om de overheidsdotatie aan het Front National opnieuw voor vier maanden te schorsen. De schorsing komt er na financiële onregelmatigheden in de FN-boekhouding. De verslagen die de partij bij de commissie hadden ingediend bleken ook niet te kloppen.
(foto: ex-voorzitters Delacroix en Férét)

De vzw Association de financement du Front National (AFFN), de vzw die de FN-partijgelden beheert, is op 6 november in vereffening gegaan. Door financieel wanbeheer van ex-voorzitter Férét is er een schuld van meer dan 1 miljoen euro, die werd daarop aan de kant gezet door de clan Delacroix-Sessler waarna FN-Senator Delacroix het partijvoorzitterschap op zich nam. Na het uitlekken van de video waarop Delacroix samen met Vlaams Belang OCMW-raadslid Vankeerberghen een antisemitisch liedje zong, nam ook hij ontslag als partijvoorzitter.

Het extreemrechtse Front National krijgt momenteel een maandelijkse dotatie van 21.400 euro van de Kamer en 23.500 euro van de Senaat. Na de antisemitische video van Delacroix werd de dotatie voor de (enige) FN-Senaatszetel ook al met één maand opgeschort. Deze zaak staat nog op de agenda maar werd gisteren door de Controlecommissie niet behandeld. Begin 2008 werd de FN-dotatie al eens 4 maanden opgeschort omdat de partij de wettelijke regels had overtreden bij het indienen van het financieel jaarverslag voor 2006.
De opschorting van de FN-dotatie werd gisteren unaniem goedgekeurd door de 15 aanwezige parlementsleden.

-"Mijn kleine Joodse is in Dachau" (video)
- FN-voorzitter Daniel Féret staat terecht voor fraude
- Front National verliest pak centen
- Kamerlid Front National ontkent gaskamers
- Delacroix stapt op als voorzitter Front National
.