Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 8 november 2008

Herdenking slachtoffers Holocaust

Als reactie op de wansmakelijke zangpartij van Delacroix en Vankeerberghen (die een liedje zongen over de holocaust) organiseert Marcel Zalc, voorzitter van de 'Association pour la restitution des biens volés aux Juifs de Belgique', een herdenking voor de 30.000 Joodse slachtoffers van de holocaust die via Mechelen en naar het uitroeiingskamp Auschwitz werden gestuurd.
(foto: deportatie naar de vernietigingskampen)

De vreedzame manifestatie gaat door op zondag 9 november om 11h aan de Brusselse Hallepoort: "Hier hebben de nazi's in 1942 de joden van de Marollen en de wijk van het Zuidstation verzameld en in vrachtwagens gedeporteerd. Mannen, vrouwen, ouderen, kinderen en baby's. Om de beledigingen uit te wissen, om de waarheid te herinneren en om de democratie te vieren, mag elke deelnemer tien namen van slachtoffers van de Holocaust in België afroepen", aldus initiatiefnemer Marcel Zalc. Verschillende Franstalige politici en mensen uit de culturele wereld, evenals overlevenden van de Holocaust zullen de herdenking bijwonen. De organisator hoopt op 3.000 aanwezigen.

- www.restitution.be
- "Mijn kleine Joodse is in Dachau" (video)
- OCMW-voorzitter wil Vankeerberghen niet langer in raad
- Belgische gedeporteerde joden herdacht in Brussel
- Bouwplannen Auschwitz ontdekt in Berlijnse flat
- Het Joods Museum van Deportatie en Verzet in Mechelen
- Michael Palin bezoekt Auschwitz (video)
- Auschwitz overlevende Regine Beer stopt met lezingen (video)
.