Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 3 november 2008

Jurgen Verstrepen: "Er zitten VB-mollen in LDD"

Patrick Ghys, ex-Vlaams Belanger en nu de nummer één van Lijst Dedecker in Mortsel, heeft dit weekend ontslag genomen bij LDD en stapt uit de gemeenteraad. "Ik dacht dat politiek een kwestie van engagement was", zegt Ghys. "Maar alles draait om ruziemaken." Ghys werd in oktober 2006 verkozen in de gemeenteraad van Mortsel op de lijst van Vlaams Belang. Na de federale verkiezingen van juni 2007 stapte hij samen met partijgenote Judy Thues over naar Lijst Dedecker. Nu houden beiden het voor bekeken. Hun argument: het onophoudelijke geruzie binnen LDD-Antwerpen en de 'postjesjagerij' in de aanloop naar de Vlaamse verkiezingen van 2009.

(foto: Ghys en Thues in 2006, toen nog bij Vlaams Belang)


"In de politiek gaan was de grootste vergissing van mijn leven. Het rommelt nu al vele maanden in de afdeling Antwerpen-Zuid van LDD. Twee weken geleden is die zelfs opgedoekt na een felle ruzie. De leden van het eerste uur en de nieuwkomers voelen zich even belangrijk, ze willen allemaal premier worden en ze gaan over lijken. De overlopers van het Vlaams Blok - ik zeg bewust niet Vlaams Belang - maken LDD kapot. En provinciaal voorzitter Marc Gysels gooit er met zijn pet naar." aldus Ghys.

Partijgenoot Jurgen Verstrepen erkent de problemen binnen LDD:
"wij hebben onze deuren teveel opengezet voor mensen met slechte bedoelingen, die de problemen van andere partijen bij ons importeren zoals een computervirus. Er zitten VB-mollen in LDD en die moeten eruit."
Hij betreurt ook het ontslag van de twee gemeenteraadsleden. "Niet zij, maar anderen zouden beter de partij verlaten", klinkt het.
Na Limburg is Antwerpen de tweede provincie waar het rommelt binnen Lijst Dedecker en partijleden van het eerste uur met slaande deuren opstappen.


- Het rommelt bij LDD
- Overstapppers van VB naar LDD
- Dedecker is ruzies bij LDD Limburg spuugzat
- LDD bekent kleur en wordt Vlaams Blok-bis
- LDD wil met VB besturen
- Lijst Dedecker stuurt racistische kettingmail rond
- De apenstreken van Patrick Ghys (VB)

(gva/HbvL)