Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 28 november 2008

klacht wegens laster en eerroof tegen lokale VB-afdeling

Burgemeester van Lier Marleen Vanderpoorten (Open Vld) dient een klacht in wegens laster en eerroof tegen de auteur en de verantwoordelijk uitgever van een folder van de lokale Vlaams Belang-afdeling. In die folder wordt de volksraadpleging over de heraanleg van de Lierse Grote Markt voorgesteld als een toneelstuk, een "tragedie van Marleen Uitgeblust", waarin de politici van de meerderheid een reeks scheldnamen krijgen.

(afbeelding: voorkant van de bewuste VB-folder)

Burgemeester Vanderpoorten neemt vooral aanstoot aan de passage "Voor 't goe van Lier is verworden tot voor 't goe van de portemonnees van Marleen Uitgeblust en andere politici". Over de heraanleg van de Grote Markt wordt in de folder met geen woord gerept en nergens wordt een constructief debat gevoerd. Via haar advocaat Paul Quirynen heeft Vanderpoorten nu klacht ingediend met burgerlijke partijstelling wegens laster en eerroof.

- Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op (video)
- Vanhecke riskeert verlies politieke rechten en mandaat in het Europees Parlement
- OCMW-raadslid verlaat Vlaams Belang
- Hoofddoekenverbod Lier (video)
- Open Vld en Cd&v blijven Vlaams Belang achterna hollen

.