Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 6 november 2008

"Mijn kleine Joodse is in Dachau"

Het Waalse extreem-rechtse Front National en Vlaams Belang komen alweer in opspraak, dit keer met beelden die naar de pers zijn gelekt waarop te zien is hoe Michel Delacroix (een dubieuze blinde advocaat die het tot Senator en FN-voorzitter schopte) samen met Vlaams Belanger Luc Vankeerberghen (OCMW-raadslid in Machelen) een anti-joods lied over de nazi-uitroeiingskampen zingen. De tekst laat niets aan de verbeelding over: 'Mijn kleine Joodse is in Dachau. Ze zit in de ongebluste kalk. Ze heeft haar getto verlaten om levend verbrand te worden.'
(foto: FN-voorzitter Michel Delacroix)

FN en VB zingen uit eigen werk


Original Video - More videos at TinyPic


Enkele jaren geleden werd tijdens een huiszoeking bij Delacroix al lectuur gevonden waarin de holocaust werd ontkend of geminimaliseerd, hiervoor werd hij eind jaren jaren negentig veroordeeld tot één jaar voorwaardelijk. Bij Front National is Delacroix ook lang niet de enige die met het nazisme dweept, de partij is zowat een vergaarbak van negationisten, racisten en neonazi's. Oud-voorzitter Daniel Féret en gewezen partijattaché Georges-Pierre Tonnelier werden al meermaals veroordeeld wegens inbreuken op de racismewetgeving en het aanzetten tot haat. Tegenover een student die voor zijn thesis een jaar lang Front National van nabij volgde, trok FN-kamerlid Patrick Cocriamont het bestaan van de gaskamers in twijfel. In dat gesprek stak Cocriamont ook niet onder stoelen of banken dat hij een negationist is. Bij de installatie van de gemeenteraad in Charleroi (2006) bracht FN-gemeenteraadslid Olivier Delcourt een onvervalste Hitlergroet, iets wat Cocriamont hem al in 1994 in de Anderlechtse gemeenteraad voordeed.
Een ander gekend FN-neonazi is gewezen Vlaams Belanger Patrick Sessler, nu Brussels volksvertegenwoordiger en algemeen-secretaris van het Front National. Sessler zat vroeger samen met Vlaams Belanger Johan Demol in de (verboden) neonazistsiche privémilitie 'Front de la Jeunesse ' en is ooit al siegheilend gefotografeerd tijdens zijn bezoek aan het graf van de Spaanse fascistische dictator Franco. Sessler was ook goed bevriend met nazi-collaborateur Léon Degrelle (foto: Sessler en Degrelle)

Delacroix kwam aan het hoofd van Front National nadat gewezen voorzitter Daniel Féret werd veroordeeld voor fraude en samen met zijn partner (Audrey Rorive) de partijkas had opgesoupeerd. Opvolger Delacroix beloofde bij zijn aanstelling te zullen zorgen voor 'een nieuwe frisse wind'.

Het was Delacroix’s toenmalige vrouw die twee jaar geleden met een gsm een opname maakte van de wansmakelijke zangpartij. De vrouw voegde die opname onlangs bij het echtscheidingsdossier waarna het filmpje werd gelekt naar een aantal collega-senatoren van Delacroix. Deze namiddag nam Delacroix ontslag als FN-voorzitter en legde 'al zijn uitvoerende partijfuncties' neer.

Vlaams Belang liet al weten dat Luc Vankeerberghen (in 2006 nog voorzitter van de VB-afdeling van Machelen) onmiddellijk uit de partij wordt gezet. Het was Partijwoordvoerder Joris Van Hauthem die ditmaal de vertrouwde mededeling mocht brengen 'dat er binnen Vlaams Belang geen plaats is voor zulke mensen'.

Direct na het uitlekken van de opname verwijderde Vlaams Belang Vankeerberghens naam van alle VB-websites, één webpagina hebben ze echter over het hoofd gezien. (mirror)


In een brief aan het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding vragen Groen! en Ecolo om klacht in te dienen tegen Delacroix en Vankeerberghen. De brief werd, op Vlaams Belang na, door alle fracties ondertekend.
Later op de dag legde ook het Forum der Joodse Organisaties klacht neer bij het CGKR.
Anne-Marie Lizin (PS) pleit ervoor om een procedure op te starten om het mogelijk te maken dat het FN nooit meer gefinancierd zou worden.


Video:
Groen en CGKR reageren- Kamerlid Front National ontkent gaskamers
- Delacroix stapt op als voorzitter Front National
- Ex-vrouw deed antisemitische FN-senator en Vlaams Belang-raadslid de das om
- OCMW-voorzitter wil Van Keerbergen niet langer in raad
- Het VB en FN, politieke erfgenamen van de nazi's
- Proces Raes uitgesteld (video)
- FN-lid over de rooie tijdens vonnis
- ex-voorzitter Front National veroordeeld
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Neonazi heeft op Facebook heel wat VB'ers als vriend
.