Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 9 november 2008

Opinie

O
ntkennen van holocaust is geen mening

Volgens een briefschrijver moet het ontkennen van de holocaust niet strafbaar zijn. Daarin heeft hij gelijk, alleen niet omdat zulks onder de vrijheid van meningsuiting zou vallen.
Het ontkennen is onderdeel van het recht op domheid. Je ziet het tegenwoordig wel vaker: ontkennen van historische gegevens onder de paraplu van de vrijheid op meningsuiting. Maar een historische gebeurtenis waarvan na diepgaand onderzoek, uitgevoerd volgens de wetenschappelijke regels, is bewezen dat zij beyond any reasonable doubt heeft plaatsgehad, is de mening ontstegen. Blijven over historische gegevens waarmee of waarover een mening kan worden gevormd, maar die zelf niet meer 'een mening' kunnen zijn. Die gebeurtenis kan men dus 'afschuwelijk' of 'best gaaf' vinden, maar het gegeven blijft overeind. En je kunt veel van de holocaust zeggen, maar niet dat zij niet beyond any reasonable doubt is bewezen. Mensen die dat desondanks ontkennen horen niet serieus te worden genomen, maar moeten worden uitgelachen. Zijn zij vervolgens verontwaardigd omdat hun mening evenveel waard is als die van een ander en dat zij respect verdienen: nog harder lachen. Het eerste probleem hierbij is helaas dat veel kranten, radio- en tv-programma's - ook de zogenaamde serieuze - heden ten dage die mensen gewoon zonder enig weerwoord, laat staan een lachsalvo, hun zegje laten doen alsof hun niet door enige kennis gehinderde opvatting er evenveel toe doet als die van mensen die wel weten waar ze het over hebben. Probleem nummer twee is dat mensen die de holocaust ontkennen vaak te enge griezels zijn om uit te lachen. Kijk: dat is nou een mening.

(Leo van Bergen in de Volkskrant in 2006)


Vrijdag 14 november doet de rechtbank uitspraak in het negationisme-proces van Roeland Raes (foto), het Vlaams Belang kopstuk dat op de Nederlandse televisie de holocaust minimaliseerde/ontkende. (zie video)


- "Mijn kleine Joodse is in Dachau" (video)
- Proces Raes uitgesteld (video)
- Celstraf voor negationist Siegfried Verbeke
- Waarom het VB in 1995 de negationismewet goedkeurde
- Vincent Reynouard veroordeeld wegens ontkenning holocaust (video)

(met dank aan B)