Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 22 november 2008

Opinie

De moraal van Morel / de Morel moraal

Het politiek en mediatiek niveau in Vlaanderenland is laag gezakt of - beter - nog lager gezakt dan het al gezakt was.
Nog verder zakken betekent onvermijdelijk doorzakken.
Maar ik begrijp natuurlijk wel dat het Vlaamsche Volk in deze zorgvolle tijden van crisis nood heeft aan entertainment, in niet modieus Vlaams ook nog verstrooiing, ontspanning, vermaak genoemd.

In deze aflevering van 'De keien van de Wetstraat' dekt de koude semantiek van de programma-titel evenwel geenszins de verwachte hete lading, zoals ze hierboven in pure Las Vegas stijl - gekruid met spanning opbouwende zinnetjes in vraag vorm - werd aangekondigd. In plaats van 2 dolverliefde tortelduifjes die de wereld kond komen doen van hun intiem samen-zijn werden hier 2 koude kille keien ten tonele gevoerd. Een afknapper van formaat voor mensen die - zoals ik - op meisjes/jongens van zachte zeden, pikante praat en verboden vruchten verlekkerd zijn.

Gelukkig zorgde Frau Morel selbst af en toe voor een deugd doende Freudiaanse beeldspraak of verspreking. Het poëtisch beeld waarmee ze zichzelf typeerde als een vurige strijdster met het Blanke Zwaard was ook heel aandoenlijk en ontwapenend.

Das Mädchen met dem blanken Schwert - die flämische Göttin der blanken Reinheit - allmächtiger Gott, ik zie ze al vechten tegen Schwarzenegger, haar sensueel gespierde collega politicus-bodybuilder-stuntman met Oostenrijkse wortels!

Frau Morel heeft zeer duidelijk ook een probleem met de vakbonden. In de uitzending kon ze immers maar niet uit haar woorden komen waar ze het probeerde te hebben over ‘gepolitariseerde of gepolaritiseerde’ vakbonden, of iets van die strekking. Voor een Vlaamse politica in de Vlaamse politiek zou het vlot uitspreken van het Vlaamse woord ‘gepolitiseerd’ toch geen probleem mogen opleveren? Of speelde de tastbare nabijheid van ‘der Frank’ haar Freudiaanse parten samen met het feit dat deze uitzending grotendeels helemaal niet over politiek maar ook niet over de diepere zieleroerselen van politici ging? Een ranzig rondje roeren in de stinkende stront der onderste regionen van de Vlaamse politiek was het wel, dank zij de uitstekende kennis en welsprekendheid van Frau Morel op dat specifiek terrein, ondersteund door haar ondermaatse en vunzige uithalen naar de politiek, politieke tegenstanders en (ex) medestanders, de vakbonden enz.
Het leken wel 2 psychopaten die er schijnbaar glansrijk in slaagden om hun persoonlijkheid en vooral hun menselijke (zwakke) kanten te maskeren op de kap van de anderen, i.p.v. politici die vrijmoedig en eerlijk iets over henzelf willen bloot geven.

Het lijkt me dan ook een beter en interessanter idee om in dit programma enkel politici en desgevallend ook hun partners uit te nodigen die willen komen getuigen van hun vriendschap of liefde i.p.v. vermeende of vermoedelijke koppels die dit uitdagend en brutaal komen ontkennen, iets waartoe trouwens geen enkele politicus van enig niveau bereid zou zijn om dit publiekelijk in de media te doen.
Frank en Morel wel. Het Vlaams belang is hiermee weer eens gediend, denkt het Vlaams Belang dan.
Zou de kiesgerechtigde Vlaamsche Mens daar ook zo over denken?

Jos Van Hecke op de Canvas-site

_volledige uitzending 'De keien van de Wetstraat' (video)
- Morel past voor tweede plaats op Europese lijst VB
- Morel ziet af van tweede plaats op Europese lijst, Verstrepen op 5 december voor de rechtbank.
- humor: 'Kammagurka over affaire Morel & Vanhecke' (video)
- Vanhecke-Morel: "Holocaust ontkennen is een vrije mening" (video).
.