Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 13 november 2008

Rechstzaak kan Ku Klux Klan miljoenen kosten

In de VS komt de Ku Klux Klan stilaan in financiële problemen, want opnieuw hangt een regionale KKK-afdeling een hoge schadeloosstelling boven het hoofd. .

(foto: één van de KKK-kopstukken die terecht staan, Jarred Hensley)In 2006 schopten en sloegen twee prominente klanleden een Amerikaanse burger van Panamese afkomst in elkaar. De man hield er een gebroken kaak en onderarm, snijwonden en kneuzingen over het hele lichaam aan over. Nadat de twee al strafrechtelijk werden veroordeeld, worden zij nu samen met hun organisatie burgerrechtelijk aangeklaagd. Daarvoor kreeg het slachtoffer de hulp van het Southern Poverty Law Center (SPLC), een non-profit organisatie die zich inzet voor de bestrijding van racisme en extremistische groeperingen die haat prediken. Twee KKK-kopstukken en hun organisatie staan terecht, twee andere klanleden (de webmaster en 'the Imperial Gothi') hebben buiten de rechtbank een financiële regeling getroffen. Door de Ku Klux Klan burgerrechtelijk te vervolgen hoopt men de organisatie zonder middelen te zetten. In 2000 won het Southern Poverty Law Center al een burgerrechtelijke zaak tegen KKK-leider Richard Butler, het centrum kreeg toen een schadevergoeding van 6.3 miljoen dollar toegewezen. Om die te betalen moest de KKK zijn gronden en hoofdkwartier in Ohio verkopen. Een gelijkaardige rechtszaak in 1987 tegen de verenigde klans in Alabama kostte de KKK al eens 7 miljoen dollar. De KKK haalt zijn inkomsten uit de verkoop van memorabilia, het organiseren van concerten en schenkingen. Onlangs nog dreigden enkele KKK-leden met een aanslag op presidentskandidaat Barrack Obama. En in Louisiana werden deze week enkele KKK-leden opgepakt voor de moord op een vrouw. Die had via het internet contact gezocht met de Ku Klux Klan en wou lid worden.
Na een ruzie tijdens een initiatie-ceremonie werd ze door de lokale KKK-leider doodgeschoten.

SPLC: New Lawsuit Against Klan


Original Video - More videos at TinyPic

Reportage: "Louis and the Nazis " (BBC 2003)

- Jury awards $2.5 million to teen beaten by Klan members
(video)
- Lawsuit seeks to bankrupt Klan group (video)

- Bezoek KKK-leider krijgt staartje
- Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard Dewinter
- Racistische aanvallen in de VS
(video)
- Vlaams Belang weigert uitleg te geven over 'incident' met gewezen KKK-leider
.