Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 27 november 2008

Terug in de tijd: 1991

1991: Isabelle A staat op de planken in het Antwerpse Lint, waar net een Vlaams Blok betoging tegen asielzoekers aan de gang is. Wanneer het piepjonge Gentse zangeresje de eerste tonen aanheft van haar zomerhit "Blank of Zwart" - een aanklacht tegen racisme - krijgt ze de VB-meute tegen zich. Het tafereel werd gefilmd door een cameraploeg van het BRT-programma Panorama. Enkele weken later komt Isabelle A haar verhaal doen in de talkshow van Emiel Goelen.
In datzelfde jaar behaalde Vlaams Blok bij de verkiezingen één van zijn grootste successen (de "Zwarte zondag" van 24 november 1991).

Nadat Goelen in '97 bij de BRT werd ontslagen ging hij zijn diensten aanbieden bij Vlaams Blok, waarvoor hij als 'onafhankelijke' expert in de Commissie voor Overheidscommunicatie zetelde. Nadien werd hij door de partij nog enkele keren vanonder het stof gehaald om één of ander debat te modereren. Bij de openbare omroep keek men weinig op van Goelen's carrièreswitch richting Vlaams Blok: "We hebben altijd geweten dat hij grote sympathie koesterde voor die extreem-rechtse partij", klonk het in de Reyerslaan.

- Terug in de tijd: 1992 - De strangers op Vlaams Blok-congres (video)
- Niet onnozel doen
- Hoe Emiel Goelen zich door de VB-top liet naaien
- Zwarte Zondag - Beschouwingen over de democratie in België
- Isabelle A Blank of Zwart (video)
.