Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 3 november 2008

VB-hardliner stapt uit gemeenteraad

Geert Vander Roost, fractieleider van Vlaams Belang in Roosdaal, verdwijnt uit de gemeenteraad. Vander Roost, de echtgenoot van Vlaams Belang parlementslid An Michiels, is van werk veranderd en door de onregelmatige uren is zijn nieuwe job niet meer te combineren met zijn politieke bezigheden. Zijn plaats in de gemeenteraad zal waarschijnlijk worden ingenomen door Patrick Van Eeckhoudt. Vander Roost is ook kringverantwoordelijke bij Voorpost, de rechts-extremistische organisatie die sterk gelieerd is met Vlaams belang.

(foto: Geert Vander Roost)

In die hoedanigheid was hij in 2004 mede-organisator van een herdenking voor nazi-collaborateur Staf De Clecq. Tijdens een interview met de krant 'Het Nieuwsblad' zei hij daarover: "Als zich een gelegenheid voordoet om één van de Vlaamse voormannen in beeld te brengen, dan houden we een huldebetoon."

Een groot politiek talent is Vander Roost nooit geweest, één van zijn belangrijkste verwezenlijkingen was de toevoeging van het Vlaamse leeuwenschild aan de welkomborden op alle invalswegen van Roosdaal. Voor het overige kwam hij vooral met anti-vreemdelingen standpunten aandraven en kantte zich sterk tegen 'wereldverbeteraars en de multiculturele lobby'.

- Staf de Clercq (VNV): Duitschland moet den oorlog winnen!
- Voorpost palmt Kesterheide in
- Vlaamse jongeren Dilbeek: Staf de Clercqherdenking
.