Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 5 november 2008

VB'er vrijgesproken voor beledigen politie

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft de Lowie Tielens (Vlaams Belang) vrijgesproken voor het beledigen van de lokale politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo tijdens de gemeenteraad van 12 maart 2007. In die gemeenteraadzitting zou Tielens het optreden van de politie (bij incidenten tussen lokale jongeren en chassidisch joodse leerlingen die een bezoek brachten aan het jeugdcentrum De Kompel ) vergeleken hebben met de praktijken van Hitler en het optreden van de Gestapo tijdens het naziregime.
(foto: Louis Tielens)

Omdat de agent die de beledigingen constateerde (en nadien rapporteerde aan zijn overste) de letterlijke tekst van de uitspraken van Tielens niet kon weergeven, achtte de rechtbank het morele en kwaadwillige opzet om de politie te beledigen niet bewezen. Volgens rechtbank ging het om de persoonlijke interpretatie van de agent.

- VB-Gemeenterraadslid voor rechter na beledigen politie (video)
- Politie Beringen waakte over joodse jongeren
.