Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 2 december 2008

1.500 euro voor een Benito of Rachele

De Italiaanse neofascistische partij 'Movimento Sociale-Fiamma Tricolore' (MS-FT) is bereid om 1.500 euro te schenken aan ouders die hun kinderen noemen naar de fascistische dictator Benito Mussolini of diens vrouw Rachele.

(foto:
Benito en Rachele Mussolini)


'Movimento Sociale-Fiamma Tricolore' zegt dat het om een poging gaat om het lage geboortecijfer in sommige streken op te krikken. De keuze voor de namen Benito en Rachele zou louter toevallig zijn. "Het zijn gewoon mooie namen", aldus de partij.

Movimento Sociale-Fiamma Tricolore ziet zich als de "ware" erfgenaam van de fascistische partij van Mussolini en laat zich inspireren door het oude en nieuwe fascisme. Bij de parlementsverkiezingen van 2008 werkte de partij samen met de extreem-rechtse La Destra in de coalitie 'La Destra–Fiamma Tricolore'. Die boekte met 2.43% een klein succesje, maar dat was niet genoeg voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden of de Senaat. Sinds 1999 heeft Movimento Sociale-Fiamma Tricolore 1 zetel in het Europees Parlement. De partij recruteert vooral onder Italiaanse voetbal-hooligans en neofascistische subculturen.

Gianluci Iannone, één van de spilfiguren bij 'Movimento Sociale-Fiamma Tricolore' en zanger bij de fascistische band Zero Zeta Alfa, kwam eind oktober nog naar Vlaanderen om er te spelen op het concert van 'Muziek identitair' (sterk gelieerd aan Eddy Hermy's Nieuw Solidaristisch Initiatief). Na het concert van Zero Zeta Alfa gaf Iannone er ook nog een lezing.

- Video: Facisme in Italië: interview met Mussolini's vrouw en zoon (1976)
- Na de Duitse neonazi's komen nu ook de Italiaanse fascisten naar Vlaanderen
- Extreem-rechts roept op om "arisch zaad" naar spermabank te brengen
- Het Italiaans Fascisme: opkomst, overwinning, consolidering en ondergang
.