Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 1 december 2008

Burgemeester Rijkevorsel is Valhalla-feestjes beu

Burgemeester van Rijkevorsel Gust Van De Mierop (GB-VLD) is de bezoekjes van de extreem-rechtse beweging Blood and Honour beu. Afgelopen zaterdag kwamen een 50-tal neonazi's voor de derde keer in een jaar tijd naar café Valhalla. Deze keer was het een 'verjaardagsfeestje' (foto) van Dieter Samoy, zanger-gitarist bij neonazi-bands Kill Baby Kill! en groepslid van Les Vilains. (Dieter Samoy kennen we ook nog van zijn betrokkenheid bij de aanval op een Vlaming met rastakapsel en zijn Parijs/Gabonese vriend in de buurt van de Brugse neonazi-kroeg 'De Kastelein').

(foto: neonazi-café Valhalla in Rijkevorsel. Ook daar hangt de Vlaams Leeuw 'fier' op de bovenverdieping)

Burgemeester Van De Mierop is niet opgezet met zulke bijeenkomsten en 'verjaardagsfeestjes' en gaat nu praten met de uitbater van het café om in de toekomst 'nationalistische feestjes' te voorkomen. Of er juridische middelen bestaan om de café-uitbater te verbieden om dergelijke bijeenkomsten te houden, is niet duidelijk. De Valhalla-club in Rijkevorsel staat in het milieu gekend als ontmoetingsplaats voor neonazi's.


- Dubbel feest!
- Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overleden (video)
- Combat 18-concert in Rijkevorsel
- Burgemeester Brugge sluit tijdelijk skinhead-café
- CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties (video)
- Organisatoren neonaziconcerten opgepakt (video)
.