Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 17 december 2008

Harde tijden voor Marie-Rose

(foto: Piet Bouciqué en Marie-Rose Morel)


Gisteren stapte plaatselijk VB-voorzitter Piet Bouciqué naar het Schotense gemeentehuis om bij hoogdringendheid de chemische samenstelling van de witte "verf" op de kerstbomen in de Paalstraat op te eisen. Ene mevr. Morel had zich namelijk gestoten aan een agressief aanwezig takje, met een wit plekje op haar dure outfit tot gevolg. De nodige informatie werd opgevraagd bij handelaarsvereniging AMBS, de verantwoordelijke achter deze kerstterreur. Maar voorlopig moest die het antwoord schuldig blijven, zodat naar alle waarschijnlijkheid het voorval zal behandeld worden in de gemeenteraad van morgen.

'Krap bij kas'
Maandag gaf Marie-Rose Morel nog een interview (pdf) aan de krant 'Het Laatste Nieuws' waarin ze zegt 'krap bij kas' te zitten. Door de vechtscheiding met haar (ex)man moest ze noodgedwongen uitkijken naar een andere woonst en dat zou volgens Morel nooit gelukt zijn zonder de hulp van vrienden en familie: haar ouders stelden zich borg voor de aankoop van een huis en van vrienden had ze gelukkig wat meubeltjes gekregen. Morel doet haar schrijnend verhaal: "Ik kreeg van de ene een tafelke, van de andere een kast: Dankzij die solidariteit ben ik kunnen herbeginnen en hebben mijn jongens weer een warme thuis. Moeders voor moeders, ja"(sniff). Marie-Rose begrijpt ook niet hoe andere vrouwen het doen zonder de borg van hun ouders: "Waar moeten die van leven? In een studio kruipen met het risico dat de sociale dienst hun kinderen afpakt?"

Met mandaten in het Vlaams Parlement en de Schotense gemeenteraad zit het maandinkomen van Morel een stuk boven de 6000 euro, bijna 10x het leefloon van een alleenstaande moeder. Daarbovenop komen nog tal van parlementaire voordelen (zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor kledij en stomerij). Een zitje in het Europees Parlement zou dat inkomen zelfs verdubbelen.

- Vanhecke-Morel: "Holocaust ontkennen is een vrije mening" (video).
- VB'er laakt openlijk Marie-Rose Morel op forum Verstrepen
- 'Meest sexy politicus', Ebbenhouten schoen en zelfmoordpreventie.... één pot nat.
- 'Postjeskoorts' bij Vlaams Belang (video)
.