Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 4 december 2008

"Hitler was een goeie vent"

Johannes Heesters is een Nederlandse acteur en operettezanger die er zijn hand niet voor omdraaide om tijdens de oorlog in nazi-Duitsland op te treden. In Nederland is hij veelbesproken wegens een - naar eigen zeggen niet vrijwillig - bezoek aan concentratiekamp Dachau gedurende de Nazi-tijd. Volgens sommige bronnen zou hij er voor de SS-soldaten hebben opgetreden. (foto: Johannes Heesters bij de nazi's)

Na de oorlog bleef Heesters in Duitsland wonen, waar hij tot vandaag bleef optreden. Dat maakt van Heesters s wereld oudste nog optredende acteur/zanger.

Vrijdag wordt Heesters 105 jaar en werd daarvoor geïnterviewd door een Nederlandse filmploeg (VARA). Tijdens dat gesprek verklaarde Heesters dat Hitler "een goeie vent" was. Zijn vrouw Simone Rethel-Heesters zei nadien dat haar man de woorden in de mond werden gelegd. VARA-woordvoerder Maud Burgers ontkent dit: ,,Heesters kreeg tot vier keer toe de kans op een reactie. We hebben hem niets in de mond gelegd.” Volgens Burgers maakte Heesters geestelijk ook een fitte indruk.

Vorige week klaagde Heesters voor de Berlijnse rechtbank tegen een 75-jarige Duitse historicus, die beweert dat hij in 1941 in Dachau voor de SS zou hebben gezongen. Heesters bezocht het concentratiekamp maar houdt vol dat hij er niet heeft opgetreden. Over twee weken is de uitspraak.

"Mijn carrière was belangrijker dan wat toen in Nazi-Duitsland gebeurde"
- Wie is Johan Heesters?
- Rel om Hitler-uitspraak Heesters
- "Vergiftigde kabouters" (video)
.