Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 16 december 2008

Kerstsfeer op de Antwerpse ijspiste: "allah is groot, mor ziekekas is groter"

De uitbater van de ijspiste op de Antwerpse Grote Markt krijgt de wind van voor nadat die gisteren het racistische lied 'De ziekenkas' door de luidsprekers liet schallen. 'De ziekenkas' is één van de racistische 'klassiekers' van de Antwerpse groep 'De Strangers' en gaat over moslims die profiteren van de ziekenkas (zie video).

(Foto: De Strangers op een Vlaams Blok-congres in 1992
)

De stad zit verveeld met de zaak, maar meent dat het over een 'accident de parcours' gaat. Groen! vindt het voorval totaal ongepast omdat er nogal wat jongeren van buitenlandse afkomst komen schaatsen op de ijspiste. Freya Piryns zal het incident ter sprake te brengen tijdens de eerstvolgende gemeenteraad.

'De ziekenkas'Volledige tekst

- Video: De ziekenkas (Volledig)
- Video: Strangers op Vlaams Blok-congres
.