Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 10 december 2008

Klacht tegen Dewinter


Groen!-kamerlid Meyrem Almaci
dient een klacht in bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) voor de verspreiding van een provocerende en racistische folder van de Antwerpse afdeling van het Vlaams Belang, waarvan Filip Dewinter de verantwoordelijke uitgever is.


De folder (met een oplage van 30.000 exemplaren) is in de vorm van een schaap
met als kop "Slacht u ook een schaap in uw bad?" Vlaams Belang klaagt daarin het offerfeest aan waarop moslims schapen "op barbaarse wijze" de keel oversnijden zonder verdoving. Volgens Meyrem Almaci is de folder erg stigmatiserend en worden er achterhaalde en verdraaide beelden van moslims opgevoerd. Ze voegt eraan toe dat de organisatie voor de rituele slachtingen al lange tijd in handen is van de gemeenten en slachtingen in huiselijke kring nog maar zelden voorkomen, laat staan in een badkuip.

Dierenleed staat doorgaans niet zo hoog op de VB-agenda, de partij neemt meestal dieronvriendelijk standpunten in en ligt zelfs geregeld in de clinch met dierenrechtenorganisaties. Zo is de partij tegen het verbod op dwangvoederen
van eenden en ganzen voor foie gras, tegen het verbod op drinken van levende visjes (Krakelingenfeest in Geraardsbergen) en voorstander van de jacht. Zelfs een verbod op stierengevechten ziet de partij niet zitten. Het leverde Vlaams Belang de titel op van 'meest dieronvriendelijke partij van Vlaanderen', maar voor de Islamieten hun offerfeest maken ze graag een uitzondering.


- Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op (video)
-“We gaan op safari, maar het is beter om de dieren niet te voederen”
-FDW in 'Het zwarte schaap' (video)
- Het Mekka aan de Leie, Desselgem!
.