Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 19 december 2008

N-SA fakkeltocht

Woensdagavond hield de extreemrechtse groepering 'Nieuw-Solidaristisch Alternatief' (N-SA) een fakkeltocht 'voor amnestie'. Die amnestie vragen ze voor de slachtoffers van de repressie na de Tweede Wereldoorlog en in het algemeen voor iedereen die ooit werd vervolgd vanwege een nationalistisch standpunt.

(foto: N-SA in Gent)


"Dat betekent niet dat we een aanhangsel zijn van het Vlaams Belang of Voorpost, wij zouden bij wijze van spreken ook opkomen voor de rechten van Abou Jahjah", zei organisator Eddy Hermy.
De N-SA demonstranten deden ook hun best om als 'echte solidaristen' over te komen maar de kreet 'eigen volk eerst' werd toch gewillig door iedereen meegeschreeuwd.

De N-SA is een koepelorganisatie van allerlei neonazistische en extreemrechtse groepjes die elk voor zich geen toekomst meer hadden: de Vlaamse Jongeren Westland, Groen Rechts, Euro-Rus en Jongeren Actief. Het N-SA is ook sterk gelieerd met de neonazistische organisatie Blood and Honour. Ze beroepen zich op etnisch-nationalisme en pleiten voor een blank Europa, en spiegelen zich vooral aan de Duitse neonazistische partij NPD en de Italiaanse fascistische kraakscène. Grote roerganger van het N-SA is Edouard ‘Eddy’ Hermy, in de jaren tachtig actief bij de Vlaams Militanten Orde (VMO), een paramilitaire organisatie die bij wet verboden werd. De VMO werd destijds ook aanzien als de actiegroep (knokploeg) van het Vlaams Blok.





- N-SA fakkeltocht maat voor niets
- Bert redt het VB van de ondergang
- Na de Duitse neonazi's komen nu ook de Italiaanse fascisten naar Vlaanderen
- Een “geslaagd debat” volgens de nationaal-solidaristen…
- Het grote complot volgens een vooraanstaand neo-nazi: “trotskisten en hun liberale vrienden”
- Antwerpen. Met Blood&Honour gelieerde lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen
.