Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 22 december 2008

Negationist Roeland Raes gaat in Beroep

Gewezen ondervoorzitter van het Vlaams Belang Roeland Raes gaat in beroep tegen zijn veroordeling wegens negationisme. Op 12 december veroordeelde de Brusselse rechtbank Raes tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel, hij moest ook 1.000 euro morele schadevergoeding betalen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) en aan het Forum der Joodse organisaties.

Raes stond terecht voor negationistische uitspraken (in 2001) tijdens een interview (video) op de Nederlandse televisie, daarin minimaliseerde/ontkende hij de holocaust. Zo zei hij te twijfelen aan de zes miljoen Joodse slachtoffers en waren de uitroeiingskampen gewone werkkampen, weliswaar met een hard regime. Het interview leidde ertoe dat Raes zijn politieke functies neerlegde en ontslag nam als ondervoorzitter van Vlaams Belang, de partij liet (toen nog volop in tijden van 'verruiming') uitschemeren dat binnen Vlaams Belang voor dergelijke mensen geen plaats was. Maar wanneer in 2004 een Rtbf-cameraploeg onverwachts het VB-partijbureau binnenstapt constateren zij dat Raes er nog steeds werkzaam is, ditmaal op de studiedienst.
Sinds de 'verruiming' alweer dood en begraven is zijn ze bij Vlaams Belang ook niet te beroerd om dit toe te geven. Waar het negationisme van Raes vroeger werd afgedaan als "praat van een verwarde oude man", kwamen onlangs zelfs Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke op televisie de negationistische uitspraken van Raes verdedigen. Nochtans werd in 1995 de negationismewet mede door Vlaams Belang (toen nog Vlaams Blok) goedgekeurd.


- Negationisme, revisionisme, racisme: wetgeving en rechtspraak

- Roeland Raes in Beroep
- [negationisme] Het dossier over de zaak-Roeland Raes
- Vanhecke-Morel: "Holocaust ontkennen is een vrije mening" (video)
- Roeland Raes veroordeeld wegens negationisme
- Celstraf voor negationist Siegfried Verbeke
- De pareltjes van het Vlaams Belang: Roeland Raes (video)
- Vincent Reynouard veroordeeld wegens ontkenning holocaust (video)
.