Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 4 december 2008

"Vergiftigde kabouters"

De jaarlijkse ‘fusion’ kunstbeurs Lineart in de Gente Flanders Expo-hallen pakt dit jaar uit met een ‘entrance marker’ van formaat. De installatie is van de hand van de Duitse hedendaagse kunstenaar Ottmar Hörl die met "vergiftigde kabouters" een klein leger van identieke kabouters plaatste die allemaal de Hitlergroet brengen.

(foto: het leger "vergiftigde kabouters")


Hiermee wil de kunstenaar ons waarschuwen om niet zomaar met de massa of in een systeem mee te lopen (om nadien te zeggen "Ich habe es nicht gewusst"). Hij roept op tot wat meer verantwoordelijkheidszin, om niet steeds machteloos langs de kant te staan toekijken en telkens alle schuld bij 'het systeem' te leggen. Ottmar Hörl: "Nu brengt niemand meer de Hitlergroet maar geeft iedereen het systeem de schuld. De vernietiging van het milieu en de aarde, de financiële crisis ... Allemaal de schuld van het systeem. Maar we kunnen kiezen, we zijn democraten!" Bezoekers van Lineart kunnen de kabouters kopen voor 40 euro/stuk.
Lineart gaat door in Flanders Expo en loopt van 5 tot 9 december. Een dagticket kost 12 euro en kinderen onder de 12 kunnen gratis binnen.
Openingsuren:
Vrijdag 05/12 en maandag 08/12 van 11h00 tot 22h00
Zaterdag 06/12, zondag 07/12 en dinsdag 09/12 van 11h00 tot 19h00

www.lineart.be
.