Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 22 december 2008

Vlaams Belang provincieraadslid stapt op

Oost-Vlaams provincieraadslid Dirk Bafort stapt uit het Vlaams Belang en zal voortaan als onafhankelijke zetelen. Bafort vindt dat er "binnen de partij momenteel meer een streven in 'eigen'-belang dan in partij- en/of Vlaams belang heerst, en dat de partij niet constructief aan politiek wenst deel te nemen en eerder deuren sluit dan opent."

(foto: Filip Lecompte en Dirk Bafort)


Bafort, die in 2006 als nieuwkomer met 3.474 stemmen in de provincieraad belandde, was eerder dit jaar al opgestapt als lid van het Eeklose bestuur van het Vlaams Belang, maar bleef binnen de provincieraad wel als VB-lid zetelen. Daarover verklaarde partijgenoot en Vlaams parlementslid Johan Deckmyn (tot 2006 verantwoordelijk voor het arrondissement Gent-Eeklo) aan de pers dat Bafort zich binnen het bestuur te principieel opstelde: "Ik ken Dirk als een rechtlijnig en principieel man, maar in een bestuur moet je al eens compromissen kunnen sluiten en toegevingen doen." Hij ontkende echter dat Bafort zijn ontslag had ingediend, volgens Deckmyn had hij zich enkel niet opnieuw kandidaat gesteld voor een bestuursfunctie. Voor Bafort was dit "de druppel die de emmer van bedrog heeft doen overlopen" en stapt nu helemaal op. Dirk Bafort is ook huisarts in Eeklo.

- Stemmenkanon Dirk Bafort stapt uit bestuur Vlaams Belang
- Leegloop bij Vlaams Belang
- Gentse VB-jongeren lappen bewust wet aan hun laars

(belga)