Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 1 december 2008

We zijn allemaal kinderen van migranten

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) voert vanaf vandaag, een maand lang, campagne tegen de vooroordelen over migranten.


(afbeelding: de affiches met Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert en Miss België Alizée Poulicek)


Tijdens de hele maand december zal het publiek eraan herinnerd worden dat we allemaal kinderen van migranten zijn, "ook al moeten we daarvoor één, twee of vijf generaties teruggaan".
Om de strijd tegen de vooroordelen over migranten te belichamen, heeft het CGKS twee mensen gekozen die fysiek dicht bij het blanke Belgische archetype staan maar toch een niet-Belgische voorouder hebben. Geike Arnaert, de zangeres van Hooverphonic (die de groep eind dit jaar verlaat), en Alizée Poulicek, Miss België 2008, zullen op affiches en postkaarten de vraag stellen: "Ben ik een migrant?" De affiches en postkaarten zullen gedurende de maand december te zien zijn op universiteitsterreinen en op verschillende culturele plaatsen.

Het CGKR zal begin 2009 een pedagogisch document over de geschiedenis van de migraties uitbrengen dat middelbare scholen kunnen gebruiken. Op 18 december is het de Internationale Dag van de Migrant.

De posters zijn ook te verkrijgen bij het CGKR via epost@cntr.be

- Dag van de migrant 2008
.