Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 29 december 2008

Xavier Buisseret is weer VB-mandataris


Dat ze bij Vlaams Belang voor het 'eigen volk' extreem vergevingsgezind kunnen zijn, wisten we al langer. Zeker voor zij die hoog genoeg op de partijladder staan kan de tolerantiedrempel soms verrassend hoog liggen.

(Foto: Xavier Buisseret met advocaat voor het Antwerpse Hof van Beroep in oktober 1997)


Zo werden de veroordelingen van Bart Debie (diefstal, schriftvervalsing, racisme en buitensporig geweld) en Roeland Raes (negationisme) afgedaan als 'jeugdzonden' en kwamen kopstukken als Dewinter en Vanhecke verklaren dat hun plaats binnen de partij nooit ter discussie stond.
De voornaamste reden waarom de veroordelingen van Debie en Raes op heel wat begrip en steun konden rekenen, zowel bij de partijraad als bij de achterban, ligt bij hun slachtoffers: etnische minderheden. Bij Debie waren dat allochtonen terwijl Raes zich beperkte tot de Joden. In dergelijke gevallen geldt immers altijd het 'eigen volk eerst'-principe en wordt je automatisch een 'onschuldig slachtoffer van de politieke correctheid'.

Etnische minderheden en de zwakkeren uit onze samenleving, Vlaams Belang moet ze niet. Laat dat duidelijk zijn. We zien bijvoorbeeld Dewinter nog niet vlug oproepen tot minder geweld jegens homo's of daklozen. Zelfs het Vlaamsche 'zwakke geslacht' moet op niet al teveel medeleven rekenen, zo mocht Rob 'klop' Verreycken zijn vrouw op straat in elkaar kloppen, hij bleef welkom. Maar men gaat nog verder, véél verder.

Want nu zien we die grote vergevingsgezindheid ook de kop opsteken bij seksueel misbruik met kinderen. Om één en ander duidelijk te maken moeten we eerst terug naar oktober 1997, wanneer toenmalig Volksvertegenwoordiger en Vlaams Blok ondervoorzitter Xavier Buisseret in Beroep wordt veroordeeld voor zedenfeiten met 2 dochters van een partijlid (de feiten speelden zich af in het partijsecretariaat). Tussen de aanklacht ('94) en de uiteindelijke veroordeling voor het Hof van Beroep ('97) zette Buisseret zijn politieke activiteiten binnen de partij en in het Parlement ongestoord verder. Pas nadat zowat alle rechtsmiddelen waren uitgeput en ook het Hof van Beroep Buisseret schuldig had bevonden (hij kreeg 6 maanden met uitstel en werd voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten), kwam er een persconferentie waarop hij in bijzijn van voorzitter Frank Vanhecke en Gerolf Annemans aankondigde zich uit de politiek terug te trekken (Buisseret kon ook niet anders, hij was zijn burgerrechten voor vijf jaar kwijt).

Exit Xavier Buisseret dus. Tenminste, dat was de boodschap naar de buitenwereld toe. Want groot was onze verbazing toen we getipt werden dat Xavier Buisseret nog steeds (of opnieuw) politiek actief is voor het Vlaams Belang. Sinds september 2008 zetelt hij als effectief lid voor de fractie Vlaams Belang in de milieuadviesraad van Wachtebeke. Bij de samenstelling van die milieuadviesraad kreeg Buisseret wel flink wat tegenstemmen maar haalde het verrassend genoeg met 10 tegen 6 (mirror).

Xavier BuisseretXavier Buisseret behoort binnen de partij tot de hardliners en was vanaf de jaren 60 actief in de extreemrechtse Vlaamse Militanten Orde (VMO). Toen in 1970 een dode viel ten gevolge van een incident tussen VMO-leden en een FDF-plakploeg (video), werd de organisatie ontbonden. Even later werd ze heropgericht door Bert Eriksson, Buisseret en Siegfried Verbeke. Buisseret behoorde tot het VMO-commando dat in 1973 het stoffelijk overschot van de Vlaams Nationalistische priester Cyriel Verschaeve clandestien van Oostenrijk naar Vlaanderen overbracht. Van april 1974 tot oktober 1977 nam hij de leiding van de VMO waar. Kort na de oprichting van het Vlaams Blok in 1978 werd hij hiervan de propagandaleider. In 1995 werd hij voor het Vlaams Blok verkozen als parlementslid. Tussen 1977 en 1980 gaf Buisseret samen met Siegfried Verbeke en Roeland Raes het maandblad Haro uit, daarin werd oa. getwijfeld aan de echtheid van het dagboek van Anne Frank en aan het bestaan van de gaskamers en concentratiekampen. Hij moest zich ook regelmatig voor de rechtbank verantwoorden: voor zijn aandeel bij de VMO, voor het verspreiden van anti-joodse stickers, voor het fysiek aanvallen van een homo, en voor het afranselen en bestelen van een vijftienjarige Marokkaanse jongen. Bij het Vlaams Blok was Xavier Buisseret ook verantwoordelijk voor de opleiding en vorming van de jongeren.

- Extreem-rechts geweld: een lange traditie
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- Roeland Raes veroordeeld wegens negationisme
- De pareltjes van het Vlaams Belang (video)
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares

.
(getipt door HvM)