Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 12 januari 2009

12 wijzen over splitsing België


(Karl_Heinz Lambertz, Marc Eyskens, Eric Defoort, Dorothée Klein, Bart De Wever, Rudy Aernoudt, Remi Vermeiren, Philippe Van Parijs, Annemie Neyts, Johan Vande Lanotte, Bea Cantillon: Mortsel en Paul De Grauwe)


Panorama (Canvas) bracht in het kasteel Groenenberg in Gaasbeek twaalf wijzen bij elkaar om een hele dag te debatteren over de voor- en nadelen van een splitsing van België. Het concept was goed bedacht maar van een open debat kwam weinig in huis, de hele dag door voerde Bart Dewever het hoge woord maar kwam niet verder dan zijn vertrouwde demagogische retoriek.
Met in zijn kielzog Remi Vermeiren (voorzitter van de Warandegroep) en Eric Defoort (voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, VVB). Het gezelschap was duidelijk niet naar kasteel Groenenberg gekomen om naar andermans mening te luisteren, nochtans een essentieel onderdeel van ieder debat. Het was dan ook weinig verrassend dat niemand van de Franstalige politici een hele dag met dit trio rond de tafel wou zitten, en na het uitkijken van deze Panorama kunnen we hen geen ongelijk geven. Naar onze mening valt er uit een debat tussen 12 mensen uit de kunst-, academische- en bedrijfswereld heel wat meer wijsheid te halen dan uit een debat met politici en voorzitters van drukkingsgroepen.

Vlaams Belang: - 10%
Tijdens de lunch op kasteel Groenenberg deed VVB-voorzitter Eric Defoort nog een opvallende uitspraak: "Bij de komende verkiezingen verliest Vlaams Belang 10%" (video). Een reactie van Vlaams Belang bleef niet lang uit, vandaag schrijft Marie Rose Morel op haar blog: "Hij denkt 'dat ze dit keer tien procent gaan verliezen'. Om dat te bereiken moeten we eerst Eric Defoort voorzitter maken van onze partij denk ik. Hij slaagde erin de VVB haast te halveren in zijn jaartje voorzitterschap."
- Panorama: 12 Wijzen om België te splitsen (met video's)
.